avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010.
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010.

Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul estimativ al examenelor, se arata ca admiterea la grefieri va fi septembrie, dar anuntul pt examenul din februarie a fost publicat ceva mai tarziu. Deci, are cineva idee daca se va organiza examenul si in luna septembrie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 12:48, 12 Ianuarie 2011
invatati si stati cu ochii pe site-urile CSM si SNG, prin iulie trebuie sa se publice informatii despre noua sesiune de concurs de admitere. Bafta!
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Consilier juridic Irina, Consilier juridic
Hello. CSM-ul a hotarat astazi ca examenul de admitere la grefieri sa aiba loc in luna noiembrie.
Buna ziua.Spuneti-mi va rog,la scoala nationala de grefieri se pot inscrie doar persoanele cu studii superioare?Cei cu studii medii sau studii superioare in curs nu pot candida?Din cate am vazut,sunt posturi de grefieri vacante si pentru studii medii.Va multumesc


Buna ziua.Spuneti-mi va rog,la scoala nationala de grefieri se pot inscrie doar persoanele cu studii superioare?Cei cu studii medii sau studii superioare in curs nu pot candida?Din cate am vazut,sunt posturi de grefieri vacante si pentru studii medii.Va multumesc
citez din legea 567/2004 (lege care face parte si din tematica concursului de admitere la SNG, nu strica sa o citesti daca vrei sa devii grefier)
"ART. 21
(1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic.
(4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea."

Alte discuții în legătură

Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)
Scoala de grefieri-vreau sa ma inscriu!!! Delia2285 Delia2285 Buna ziua. De vreun an si ceva incerc sa aflu cat mai multe info despre scoala de grefieri, dar mereu ajung la un dead end. Sunt din Sibiu, am terminat ... (vezi toată discuția)
Se mai tine sau nu pentru cei cu vechime vreun concurs de admitere in magistratura in martie? Mysogyn Mysogyn Se mai tine sau nu pentru cei cu vechime vreun concurs de admitere in magistratura in martie? Are cineva un raspuns clar? (vezi toată discuția)