avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere firma

Buna seara

Referitor la art. 175 alin.6 din Codul de Procedura Fiscala 2010 : "Creanţele fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiaţi din registrul comerţului, se scad din evidenţa analitică pe plătitor după radiere, indiferent dacă s-a atras sau nu răspunderea altor persoane pentru plata obligaţiilor fiscale, în condiţiile legii."
Spuneti-mi va rog , chiar daca s-a atras raspunderea personala a administratorului pentru plata datoriilor unei firme catre stat, dupa radierea firmei respective , practic acestea se "sterg" ?
Adica nici administratorul nu va mai fi obligat la plata acestora dupa ce firma s-a radiat ?

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:40, 25 Iunie 2010
pai daca e radiata e clar ca nu mai exista...deci si prin urmare...nu mai aveti nici o obligatie...decat daca exista acte doveditoare ca nu v-ati achitat respectivele datorii
este vorba de declaratii si situatii financiare nedepuse pentru care s-a atras raspunderea personala a administratorului. Acesta mai are vreo obligatie de plata daca s-a radiat firma ?
Spuneti-mi va rog , chiar daca s-a atras raspunderea personala a administratorului pentru plata datoriilor unei firme catre stat, dupa radierea firmei respective , practic acestea se "sterg" ?
Adica nici administratorul nu va mai fi obligat la plata acestora dupa ce firma s-a radiat ?

Datoriile se sterg din contul societatii - si este normal deoarece soc s-a radiat , in schimb raman in contul fostului administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl radiat-se mai platesc datoriile? ContSters69724 ContSters69724 Speta. Un SRL infintat in 1992 este radiat in 2005 pe motiv nedepunere situatii financiare la ONRC. Firma avea de platit o amenda la ITM. Daca a fost radiata, ... (vezi toată discuția)
Pfa radiata din registrul comertului Flori14 Flori14 O persoana fizica autorizata careia i s-a atribut un CUI si un F (nr. de ordine in registrul comertului) si care ulterior a fost radiata din registrul ... (vezi toată discuția)
Firma radiata, datorii la stat. Tiffany Tiffany Buna ziua, Va relatez mai jos o situatie si as dori sa ma ajutati cu un raspuns: Am avut un srl. Din cauza ca nu stiu ce bilanturi din 2005 cica nu au fi ... (vezi toată discuția)