avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Stiati ca...
Discuție deschisă în Cultură generală

Stiati ca...

…Insula Pastelui a fost descoperita de olandezul Roggeveen? Evenimentul s-a petrecut in ziua de Pasti a anului 1722.

…America de Sud avea o populatie aborigena de 10-20 milioane de oameni si cea mai mare diversitate lingvistica? Pe teritoriul ei se vorbeau peste 500 de limbi.

…metaterienii sunt o subclasa de animale primitive, caracterizate prin lipsa placentei? Cuprinde totalitatea marsupialelor.

…ursul koala este un marsupial arboricol? Spre deosebire de alti marsupiali are un buzunar care se deschide in jos.
:wassat:
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 5 Decembrie 2023
..... In Marea Neagra traiesc doar trei specii de mamifere marine? Cea mai cunoscuta dintre ele o reprezinta delfinii.

„ora 11 a.m. este ora perfecta pentru o pauza de cafea

„Un cercetator de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, a pus la punct o formula matematica pentru a descrie pauza de cafea “perfecta”.
M = 0.5 x F + (0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T, acesta e formula pe baza careia puteti organiza cea mai reusita pauza de cafea.
Formula ia in calcul aroma placuta a cafelei (F), un ambient placut (E), recipientul in care e servita cafeaua (P), persoanele impreuna cu care o bei (C) si momentul din zi cand o savurezi (T).”

„bebelusii inteleg limbajul canin

Copiii in varsta de numai 6 luni deosebesc clar un latrat agresiv de unul prietenos si recunosc limbajul corporal al cainilor. Studiul care a dat aceste rezultate a fost realizat in SUA, la Brigham Young University.”

„stresul intarzie vindecarea ranilor

Starea de anxietate marcata, in timpul bolii, ne impiedica sa ne facem bine, sustin cercetatorii de la Colegiul Regal din Londra.
Cu cat pacientii sunt mai anxiosi, cu atat ranile lor se vindeca mai greu; ei au nevoie de un timp de vindecare de cca. doua ori mai lung decat cei mai senini si optimisti”

„rasul este la fel de sanatos ca si exercitiul fizic

scade tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar si reduce stresul: intocmai ca exercitiul fizic moderat, rasul are efecte benefice asupra starii noastre de sanatate.”

sursa: descopera.ro
...in ciuda numelui lor, Porcusorii de Guineea nu sunt nici porci si nici nu provin din Guineea? Ei provin, de fapt, din Muntii Anzi (America de Sud)si sunt rozatoare (Ordinul Rodentia)
…in cultura chineza, bazata pe armonie si imagine, copiii sunt invatati sa minta inca de la gradinita, pentru a intari legaturile de grup, iar a spune adevarul este considerat un comportament prostesc?
De altfel, pentru orientali in general, a fi sincer poate constitui o incalcare a conduitei sociale.

… la musulmani inselatoria este condamnata de Coran, minciuna prin omisiune, lucrurile nespuse din pudoare sunt la mare pret, iar a-l intreba pe un barbat ce mai face sotia lui este o ofensa grava?

…in sistemul occidental, adevarul reprezinta o valoare numai la nivel teoretic?
A fi cinstit nu inseamna sa spui adevarul in orice ocazie si cu orice pret, ba chiar, in opinia psihologilor, capacitatea de a tzine un secret este chiar o dovada de maturitate si independenta - doar copiii ii povestesc totul mamei, adultii mai stiu sa si taca.
:)
(sursa: DaMaiDeparte.ro)
Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor. Recent, un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic dupa ce toti pasagerii s-au ingramadit pe aceeasi parte a navei pentru a vedea nudistii de pe o plaja din apropiere.

Cimpanzeii si cotofenele sunt singurele animale care isi pot recunoaste imaginea intr-o oglinda.

Furnicile nu dorm niciodata. Cu toate acestea, in zorii zilei, furnicile se intind asemenea oamenilor pentru a se dezmorti

Stiti care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera pana la 30.000 de furnici... pe zi

Toate speciile de cactus sunt protejate de o conventie (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) adoptata la nivelul guvernelor mai multor tari, prin care se incearca protejarea speciilor pe cale de disparitie?

sursa: [ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
ContSters163988, utilizator

Alte discuții în legătură

Craciun fericit!!!! Doina Elena Doina Elena Sper sa imi permita domnii administratori sa postez un mesaj de Sfintele Sarbatori. Cred ca fiecare simte nevoia sa transmita un gand bun celorlalti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mobilizare obligatorie în caz de război VasiLiescu VasiLiescu Bună ziua. Având în vedere că s-ar putea ca România (NATO) să intre intr-un conflict armat cu Rusia , doresc o dezbatere cât se poate de liberă și ... (vezi toată discuția)