avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lipsa discernamant?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lipsa discernamant?

am un frate care a suferit anumite traume in copilarie.a crescut fara tata si a plecat de acasa la munca destul de devreme.a avut 3 tentative de sinucidere si nu am reusit sa l duc la un medic.pe fond de alcool are un comportament greu de inteles si se implica sa si ajute ,,prietenii''.de fiecare data mi-a relatat ca nu tine minte ce face atunci cand bea.parca creierul sau s-ar opri undeva.acum este implicat intr-un dosar penal deoarece l-a batut pe un amic.l-am internat la psihiatrie si se asteapta o expertiza psihiatrica.ma intreb daca are sanse sa scape daca va fi gasit bolnav.el in rest cand nu bea este o persoana extraordinara.
Cel mai recent răspuns: ContSters152830 , utilizator 14:31, 19 Octombrie 2010
Numai comisia de expertiza medico-legala va putea stabili daca fratele are sau nu discernamant.
Daca comisia medicala de la INML il gaseste cu lipsa partiala/totala de discernamant sau cu discernamantul afectat , atunci este posibil sa scape. Dar va trebui internat intr-un spital specializat in tratarea bolilor psihiatrice.
B-)
daca comisia de expertiza medico-legala va concluziona ca la momentul savarsirii faptei aceasta a fost savarsita fara discernamant, inculpatul nu va raspunde penal; daca va concluziona in sensul savarsirii faptei cu discernamant partial abolit, va raspunde penal dar la pronuntarea pedepsei se va tine cont de acest lucru.
avocat Cristina Popescu
Numai efectuarea unei expertize psihiatrice de catre medicii legisti,pe baza unor antecedente medicale,daca va fi admisa ca proba,va stabili sau nu discernamantul sau la la comiterea faptei.
Cu actele medicale care vor rezulta,trebuie sa solicitati organului de urmarire penala ,efectuarea unei astfel de expertize.
Daca acesta este minor,expertiza este obligatorie.
in urma actelor medicale depuse la procuror m-au trimis la expertiza insa dr de acolo l-a bagat in expertiza si a zis ca trebuie sa ramana pt investigatii si apoi il va mai aduce la o expertiza.pe mine ma framanta daca e posibil sa fie condamnat .

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Discernamant diminuat viorelv viorelv Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii ... (vezi toată discuția)
Hartuire vetx vetx sora mea este hartuita telefonic si prin mesaje tip sms de fostul sot bolnav de schizofrenie...care sunt caile legale de a-l acuza de hartuire ? (vezi toată discuția)