avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general A incalcat CECCAR legea concurentei?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

A incalcat CECCAR legea concurentei?

Consiliul Concurentei a amendat CECCAR cu o suma record: 4.500.000 lei (circa 950.000 euro). Merita CECCAR asta? A incalcat legea atunci cand a impus anumite tarife membrilor sai? Sau Consiliul Concurentei a facut exces de zel?

Voi ce credeti?

Articolul complet il gasiti aici: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Finexpert Grup SRL , Consultant fonduri europene 09:47, 1 Noiembrie 2010
Nu. Categoric nu.Tarifele (onorariile) sunt pur si simplu orientative.
Nici nu se poate pune problema in acest fel.
Nu au absolut nici o legatura cu incasarile. Niciodata nu am fost obligati sa facem dovada practicarii acelor tarife! In fisa de audit, fiecare membru CECCAR specifica:
tarifele sunt functie de pretul pietii...etc
Am fost lasati in pace prea mult timp.
Am spus: C.C. trebuie sa caute in alta parte! Nicidecum in curtea noastra!


Corina Maran - membru
:coffee:
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator
Pai sa intrebam la CECCAR sa vedem ce parere au.S-au limitat in a scrie pe site de ce nu trebuiau sa ia aceasta amenda!! si cam atat..
binevenit milionu' de euro!:whistle:

n-avem de ce sa-l contrazicem pe Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei:

"Acest fapt se datoreaza gravitatii faptei, care este similara unui cartel, duratei ridicate - 9 ani si circumstantelor agravante, respectiv continuarea incalcarii legii dupa declansarea investigatiei si ignorarea avertismentelor Consiliului Concurentei”:magic:

ar fi bun si un control fiscalB-)... poate ne alegem si cu tva-u' si impozitu' pe profit pe ultimii 5 ani... macar pentru profesori si cadrele medicale... (asta daca nu-i "baga" udrea in programu' cu frunza:rolleyes: )

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator
gigelin a scris:

[...]
ar fi bun si un control fiscal [...]


Eu cred ca nu este asta solutia. Dvs. de ce credeti asta?

In alta ordine de idei, cred ca CECCAR se va schimba din "institutia" anchilozata care este acum in altceva: cunosc multe persoane membre CECCAR, competente profesional, dar comode, care sunt nemultumite de actuala stare de fapt. Acestea pot fi la un moment dat masa de manevra necesara unui lider care ar putea schimba lucrurile.

Insa, cred ca CECCAR se va putea schimba doar in momentul in care nu va mai detine un cvasimonopol in domeniul contabilitatii si legea va permite infiintarea mai multor organizatii concurente.
Iulian Manea a scris:

gigelin a scris:

[...]
ar fi bun si un control fiscal [...]


Eu cred ca nu este asta solutia. Dvs. de ce credeti asta?



...nu ca asta ar fi solutia...

...dar fiind atatea indicii ca acolo se desfasoara si activitati care cu greu (unele chiar imposibil) se pot incadra la "fara scop patrimonial", si ca de fapt totul e un business in toata regula (intelegem "veniturile", daca amenda de 950.000 euro este 9,2% din veniturile ceccar 2009:rolleyes::stunned: ) sub umbrela "asociatiei", pe criza asta, ar fi mai mult asa, un gest de "haiducie", de redistribuire a resurselor...:)

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Ceccar- neplatitor tva si impozit profit?! ContSters123067 ContSters123067 Indicatori financiari conform bilantului depus pe anul 2008 CORPUL EXPERTILOR CONTABILI SI CONTABILILOR AUTORI cod unic de identificare: 7426179 Indicatori ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri la ong sorinflorin sorinflorin Buna ziua! Va rog, sa-mi spuneti, daca pentru prestarea unui serviciu(controlul oficial al productiei de lapte) catre crescatori, subventionat de la APIA cu ... (vezi toată discuția)
Facturi fiscale cotizatii ong ContraOF ContraOF Buna seara...este sau nu obligatorie emiterea de facturi fiscale pentru cotizatiile DEJA incasate de ONG uri, va rog ? (vezi toată discuția)