avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lamurire
Discuție deschisă în Executare silită

Lamurire

Buna ziua. In urma decesului mamei mele a ramas un ap. cu 4 camere, in care locuieste un frate, eu nu locuiesc in ap. In urma cu 10 ani a murit si tatal meu. Mama mea nu a facut succesiunea dupa tata. Din prima casatorie a tatalui meu mai exista un frate care renunta la partea din ap.(nici e nu a locuit niciodata cu noi). Fratele care locuieste in ap. nu a platit intretinerea de 1 an de cand a decedat mama si s-a facut forme de executare. Daca fac succesiunea (sa platesc si partea lui ca nu are bani) Ce se poate intampla? Trebuie sa platesc si restanta lui? Va rog dati-mi un sfat. #-o


Daca fac succesiunea si platesc datoriile si fratele meu nu plateste in continuare (nici nu vrea sa vanda si sa impartim banii), eu sa platesc in continuare noile datorii pana mor?!?!? Cum pot iesi din aceasta situatie? Nu mai am alte rude. Ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ancapitan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 14:43, 5 Noiembrie 2010
Da. Preluati datoriile odata cu mostenirea.
Fiind mostenitor legal ca si dumneavoastra ar avea o cota parte din apartamentul parintilor, prin urmare coproprietar al imobilului. Ar fi recomandat sa platiti dumneavoastra restanta (cotele de intretinere neplatite) pentru a nu avea surprize pe parcurs tind cont ca sunteti si dumneavoastra proprietar al imobilului chiar daca nu locuiti in imobil iar demersurile notariale pentru clarificarea situatiei juridice concrete nu s-a facut tocmai de la data decesului tatalui.
Exista mai multe variante de recuperare a sumelor platite insa pentru aceste aspecte ar trebui sa va adresati unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa succesiune Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. ... (vezi toată discuția)