avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... procuror criminalist
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

procuror criminalist

Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca trebuie sa am si facultatea de biologie celulara sau doar facultatea de drept.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:21, 15 Iunie 2011
si daca te razgindesti in timpul facultatii? oricum, nu exista specializarea de procuror criminalist. dupa ce termini INM si obtii postul la parchet, prim procurorul te va repartiza la dosarele unde are nevoie de oameni, nu unde vrei tu sa lucrezi :)

asa ca: termina Dreptul, intra la INM (unde cam putini reusesc), absolva INM si apoi o sa vezi cum este meseria de procuror.
Eu va urez succes,,,dar mai bine este in avocatura ,,acest fapt numai daca va place si credeti ca sunteti si putin "filozof'...Ca avocat avrti mai multe satisfactii,,si mai putine injuraturi si blesteme cum are un procurr..:hammer:
va multumesc pentru raspunsuri,eu doresc sa intru la facultatea de drept dar nu stiu ce specializare sa aleg ,apoi masterul in ce domeniu il dau?
dupa terminarea studiilor as dorii sa ma angajez intr-un oras mai mic,cred ca sunt alte sanse de a profesa.
Cand intri la facultatea de drept nu iti alegi nicio specializare, e pur si simplu facultatea de drept si atat, toti faceti aceleasi materii. Mai sunt unele universitati care au drept si administratie publica sau drept comunitar, dar tot aceleasi materii sunt. Masterul il faci pe domeniul care o sa te atraga dupa cei 4 ani de studiu, este un drum lung si o sa te razgandesti de la an la an, deci nu iti face probleme de pe acum.

Procuror criminalist nu prea iti alegi sa fii, in sensul ca nu intri la INM si spui ca vrei sa fii procuror criminalist si te repartizeaza la sectia de criminalisti, acolo ajungi dupa multi multi ani de munca si nu prea iti alegi tu unde sa lucrezi.
Iti poti alege sa lucrezi intr-un oras mai mic daca vrei sa fii avocat sau consilier juridic, totul depinde de tine.

Facultatea de biologie celulara?:)) pt ce anume? Este de ajuns sa faci numai facultatea de drept sau Academia de Politie (aici inveti tot ce ai nevoie sa stii), depinde in ce directie vrei sa te indrepti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diverse intrebari legate de cariera shadow4all2000 shadow4all2000 buna seara. cine ma poate ajuta cu cateva raspunsuri?pentru a fi executor judecatoresc ce pasi trebuie de urmat?si pentru a fi procuror criminalist e suficient ... (vezi toată discuția)
Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Cum pot ajunge procuror criminalist? Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)