avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenzi - control in trafic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenzi - control in trafic

Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea dumneavoastra .Conducatorul auto in cauza , a prezentat la control cele 3 diagrame pe care le folosise din momentul in care a fost angajat si a inceput perioada de conducere . Cu multumiri.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
antolia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 13:30, 13 Aprilie 2011
Exista doua tipuri de aparate tahograf, respectiv tahofrafe analoage si cele digitale, iar tahografele analoage înregistreaza activitatea conducatorilor auto pe diagrame, pe o perioada de 24 de ore, iar cele digitale înregistreaza activitatea timp de 365 de zile.

Presupun ca tahograful(indiferent de tipul acestuia) nu a fost gasit p bord.

In conformitate cu art.8 pct.51 din OG 37/2007 constituie contraventie „neprezentarea, în trafic, a numarului necesar de diagrame tahografice, a cartelei tahografice sau a listarilor efectuate cu imprimanta tahografului digital, conform prevederilor Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 sau Acordului AETR, dupa caz”, iar potrivit art.7 lit.a din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 „atunci când conducatorul auto conduce un vehicul dotat cu un echipament de înregistrare în conformitate cu anexa 1, acesta trebuie sa fie în masura sa prezinte, la cererea unui inspector de specialitate: foile de înregistrare din saptamâna în curs si cele care le-a utilizat pe parcursul celor 28 de zile precedente acesteia.”

Intr-adevar documentele prezentate de dumneavoastra nu faceau dovada inregistrarilor din saptamana in curs ci aveau alta insemnatate irelevanta pentru agentul constatator.

Puteti formula plangere in termenul legal conform OG 2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)
Amenda diagrama tahograf gheo70 gheo70 Buna ziua! In urma cu putin timp am fost sanctionat contraventional cu amenda de Politia Rutiera ,fapta fiind prevazuta de OG 37/2007, art 8/1/25 si ... (vezi toată discuția)
Probleme diagrama tahograf stanciu mihaela stanciu mihaela ce probleme pot avea pentru schimbarea diagramei cu 1.30 min inainte de termen mentionez ca timpul de condus este 3ore in 24ore (vezi toată discuția)