Titlul topicului pe care l-ati deschis este:
Pasaport
Cetatean Roman cu Domiciliul in Strainatate, se poate evita statutul acesta ?
De ce folositi expresii al caror inteles nu il cunoasteti?
Prin cetăţeni români care au domiciliul în străinătate se înţelege persoanele care posedă paşapoarte simple în care s-a efectuat menţiunea privind domiciliul în străinătate, foştii cetăţeni români care au redobândit cetăţenia română cu menţiunea domiciliului în străinătate, precum şi persoanele care au plecat legal sau ilegal din România înainte de 23.12.1989, şi au refuzat înapoierea în ţară".
Ca sa primiti raspunsuri corecte exprimati-va corect.
Plus ca ati mai facut o afirmatie care de asemenea m-a indus in eroare:
Daca cineva a trecut prin experienta , va rog sa-mi spuneti daca s-a putut sa va faceti noul pasaport normal, fara sa fiti obligati sa aveti in el mentiunea ca aveti domiciliul in alta tara UE si, cel mai important, fara sa vi se retraga cartea de identitate
Cand se depun actele pentru pasaport
nu se retine cartea de identitate, doar cand va stabiliti domicilul in strainatate vi se retrage CI, se anuleaza si se aplica acel colant despre care am vorbit. Ati dat o gramada de amanunte inutile pe care le-am citit si am raspuns in functie de ele. Ca de exemplu faptul ca aveti pasaport romanesc. Ce altfel de pasaport ati fi putut avea?
Ce nu inteleg este de unde ati dedus inainte de a pune intrebarea pe forum, ca atunci cand va veti duce la ghiseu functionarii va vor intreba unde stati, pe unde mai calatoriti sau daca munciti in strainatate si v-ati facut atatea probleme :-/
Completare
Raspunsul pe care vi l-a dat Alex_Munteanu este corect si complet, dumnealui a inteles ca faceti confuzie intre
rezidenta si
domiciliu si v-a spus exact ce va interesa in cuvinte putine, nu ca mine. Si totusi ati simtit nevoia sa il puneti la punct, precizand ca nu ati scris niciunde ca vreti un pasaport simplu...