avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 PFA asistent medical generalist (cod CAEN)
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

PFA asistent medical generalist (cod CAEN)

buna ziua, un asistent medical generalist cu acte in regula vizate la zi, care doreste sa-si infiinteze un PFA pentru a putea presta servicii pe langa un cabinet de medicina muncii se poate inregistra ca si PFA , care este codul CAEN , de la ORC i sa spus 8299 este corect? .multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:15, 23 Noiembrie 2011
8299 se refera la- alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a.(n.c.a.=necuprinse in clasificarile anterioare, neclasificate in alta parte .)
Dpvd al meu este ok codul dat de ORC, dar asta este doar o parere de-a mea.
liana vesa a scris:

buna ziua, un asistent medical generalist cu acte in regula vizate la zi, care doreste sa-si infiinteze un PFA pentru a putea presta servicii pe langa un cabinet de medicina muncii se poate inregistra ca si PFA , care este codul CAEN , de la ORC i sa spus 8299 este corect? .multumesc


Profesia dvs. este una liberala fiind suficienta inregistrarea la Administratia Financiara pe baza titlului de calificare ca asistent medical generalist.

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical
b) termenul de asistent medical generalist desemneaza numai titularii unuia dintre titlurile oficiale de calificare prevazute in anexa nr. 1, abilitati sa acorde ingrijiri generale de sanatate al caror continut este prevazut la ARTICOLUL 6;
SECTIUNEA 1 - Dispozitii generale
ARTICOLUL 38.
(1) Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania se organizeaza si functioneaza ca organizatie profesionala, cu personalitate juridica, neguvernamentala, de interes public, apolitica, fara scop patrimonial, cu responsabilitati delegate de autoritatea de stat, avand ca obiect de activitate controlul si supravegherea exercitarii profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si, respectiv, a profesiei de asistent medical, ca profesii liberale de practica publica autorizate.

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist: [ link extern ]
Pofesii liberale: [ link extern ] /
Codul CAEN trebuie sa fie ales in asa fel incat sa acopere intreaga gama de servicii acordate de un asistent tmedical generalist. Pentru a intelege care este cel mai potrivit cod CAEN, sfatuiti-va cu Organizatia Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali.
Eventuale coduri CAEN in domeniul de interes:
Cod caen - 861 Activitati de asistenta spitaliceasca
8610 Activitati de asistenta spitaliceasca
Cod caen - 862 Activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologica
8621 Activitati de asistenta medicala generala
8622 Activitati de asistenta medicala specializata
8623 Activitati de asistenta stomatologica
Cod caen - 869 Alte activitati referitoare la sanatatea umana
8690 Alte activitati referitoare la sanatatea umana

[ link extern ]
L.C.
pana acuma asa am fost ,inregistrata la administratia fiscala in baza calificari , si am avut CUI codul numeric personal dar mi sa spus ca ca nu se mai poate ca trebuie sa mi se atribuie un CUI si ca finantele nu atribuie CUI asistentilor medicali ci doar medicilor.
Dat fiind ca profesia dvs. este considerata una liberala trebuia sa va inlocuiasca CNP cu CUI fara sa faca acea remarca sau sa va arate textul de lege care arata ca profesia de asistent medical generalist nu mai este una liberala. Va recomand sa incercati la seful servicului prezentand de data aceasta si anexa nr. 2 (LISTA profesiilor reglementate în Romania) din Legea 200/2007.
Din punctul meu de vedere va incadrati la profesii liberale, cod CAEN 8621- activitati de asistenta medicala generala
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen la pfa CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva opinii in legatura cu urmatoarele spete: 1. O PFA care doreste sa modifice cele 2 coduri CAEN pe care le are in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si deschidere pfa bebelik bebelik Buna seara,de profesie sunt asistent medical,doar ca de la 15 februarie am intrat in somaj.Vreau sa-mi deschid un PFA pt prestari servicii la un centru de ... (vezi toată discuția)
Pfa - asistenta medicala PLAIER PLAIER se poate face pfa pentru o asistenta medicala generalista care va lucra cu un cabinet medical si care este codul caen (vezi toată discuția)