avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Premierul EMIL BOC a demisionat din fruntea Guvernului
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Premierul EMIL BOC a demisionat din fruntea Guvernului

Premierul a demisionat din fruntea Guvernului

Emil Boc si-a anuntat demisia astazi 06.02.2012 la ora 10.30. "Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Aceasta decizie pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara si pt a nu pierde ceea ce romanii au castigat cu atata suferinta."

"Nu ma agat de putere. Pentru mine conteaza mai putin ca mai raman pe acest scaun cateva zile in plus. Dar pentru tara este foarte important sa fie stabilitate economica. In acesti ani de guvernare am luat decizii foarte grele. Acele masuri luate de mine au fost luate cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit. Au fost nopti pertecute la Guvern. Fac apel la clasa politica sa treaca rapid prin Parlament un nou Guvern. In vremuri de criza, Guvernul nu participa la un concurs de popularitate. Va multumesc ca v-ati pus eforturi pentru ca Romania sa ia deciziile corecte. Vreau sa multumesc presedintelui Romaniei pentru parteneriatul corect pe care l-am avut. Ma adresez cu sicneritate uitandu-ma in ochii romanilor, carora le multumesc ca au fost aceea care au salvat Romania. Politicienii si-au facut doar datoria, romanii au fost cei care au salvat tara. Stiu ca v-am necajit pe foarte multi, dar in vremuri de criza iei decizii cu capul si mai putin cu inima. Doar asa poti sa te asiguri ca Romania are un viitor. Romania s-a insanatosit din punct de vedere economic. Niciun politician nu are dreptul sa o compromita. Cred ca acest Guvern si-a facut datoria, este datoria sa lasam locul unui nou Guvern", a declarat Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că din punct de vedere procedural urmează să depună mandatul Guvernului atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament în perioada imediată.
El a adăugat că regretele pe care le are pentru părăsirea funcţiei de prim-ministru le va prezenta în memorii.

Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament. Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.





Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 10:32, 11 Februarie 2012
Aceasta demisie concertata de diferite interese,va conduce la numirea unui nou prim ministru care sa poata relansa o activitate care sa multumeasca atat arbitrii externi cat si populatia Romaniei??
Toti prim ministri ,in fond constituie "carne de tun",care mai devreme sau mai tarziu,mai ales in actuala conjunctiura si disputa politica ,beneficiaza de aceiasi retragere de pe esicherul politic
COMUNICAT DE PRESÃ
(06 februarie 2012)

REF: Decret semnat de preşedintele României, Traian Băsescu


Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc şi, în temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 şi 107 alin (3) din Constituţia României republicată, precum şi al articolelor 5 şi 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern.


Departamentul de Comunicare Publică
06 Februarie 2012

Acesta este comunicatul prezentat cu putin timp in urma pe site-ul presidentiei Romaniei.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Si vorba lui Ctin Tanase:
"Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!"
Cred ca presedintele inca nu a luat act ca de fapt se doreste demisia lui.
La cate guverne a avut era si cazul sa se ajunga in aceasta situatie si cei mai grav nu este singurul vinovat de aceasta situatie in care a ajuns tara .

Alte discuții în legătură

Pe cine o sa desemneze traian basescu sa formeze guvernul si sa devina prim-ministru Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul in care intrebam daca Liviu Negoita ajunge prim-ministru sau ramane primar de sector , ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)