avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Premierul EMIL BOC a demisionat din fruntea Guvernului
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Premierul EMIL BOC a demisionat din fruntea Guvernului

Premierul a demisionat din fruntea Guvernului

Emil Boc si-a anuntat demisia astazi 06.02.2012 la ora 10.30. "Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Aceasta decizie pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara si pt a nu pierde ceea ce romanii au castigat cu atata suferinta."

"Nu ma agat de putere. Pentru mine conteaza mai putin ca mai raman pe acest scaun cateva zile in plus. Dar pentru tara este foarte important sa fie stabilitate economica. In acesti ani de guvernare am luat decizii foarte grele. Acele masuri luate de mine au fost luate cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit. Au fost nopti pertecute la Guvern. Fac apel la clasa politica sa treaca rapid prin Parlament un nou Guvern. In vremuri de criza, Guvernul nu participa la un concurs de popularitate. Va multumesc ca v-ati pus eforturi pentru ca Romania sa ia deciziile corecte. Vreau sa multumesc presedintelui Romaniei pentru parteneriatul corect pe care l-am avut. Ma adresez cu sicneritate uitandu-ma in ochii romanilor, carora le multumesc ca au fost aceea care au salvat Romania. Politicienii si-au facut doar datoria, romanii au fost cei care au salvat tara. Stiu ca v-am necajit pe foarte multi, dar in vremuri de criza iei decizii cu capul si mai putin cu inima. Doar asa poti sa te asiguri ca Romania are un viitor. Romania s-a insanatosit din punct de vedere economic. Niciun politician nu are dreptul sa o compromita. Cred ca acest Guvern si-a facut datoria, este datoria sa lasam locul unui nou Guvern", a declarat Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că din punct de vedere procedural urmează să depună mandatul Guvernului atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament în perioada imediată.
El a adăugat că regretele pe care le are pentru părăsirea funcţiei de prim-ministru le va prezenta în memorii.

Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament. Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 10:32, 11 Februarie 2012
... cine a fost "ministru al economiei"!:rolleyes:


"Am făcut parte dintr-un guvern care a făcut multe pentru România, de aceea sunt mândru că plec", a spus astăzi fostul ministru Ion Ariton, când i-a predat mandatul noului ministru al Economiei, Lucian Bode...

... Când ziariştii au izbucnit în râs după această declaraţie, Ariton a continuat: "Colegii de la presă POATE să zâmbească, dar sunt mândru că plec în acest moment".:yawn:

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
ContSters233047, utilizator
Mdaaa.....mandru ... si cu buzunarele pline... normal ca e mandru ca nu il mai trage nimeni la raspundere pentru ce a furat pana acum...
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
demisia scrisa de dom’ profesor de drept constituţional:

“Către doamna preşedintă (sic!) a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Subsemnatul Emil Boc, prim ministru domiciliat în Cluj Napoca starada Pasteur, îmi dau demisia din funcţia de prim ministru”.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine o sa desemneze traian basescu sa formeze guvernul si sa devina prim-ministru Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul in care intrebam daca Liviu Negoita ajunge prim-ministru sau ramane primar de sector , ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)