Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a parlamentului.
Potrivit art. 89 alin. 1 din Constitutie, presedintele poate sa dizolve parlamentul in conditiile acestui text constitutional.
Pana la sfarsitul mandatului presedintelui Basescu va ramane sigur Ponta in calitate de prim-ministru.
Anterior dispunerii eventualelor modificari in conducerea si structura guvernului,ramane interesant de vazut solutia care urmeaza a se pronunta asupra starii celui numit in functia de presedinte
Ar fi de rasul intregii lumi,dupa ce a vazut o lume intreaga dispretul guvernului privitor la conditiile de votare,situatiile penibile in care au fost pusi cetatenii romani din afara cand au dorit sa isi exercite dreptul de vot si eventuala hotarare a instantei referitor la situatia celui votat
Ar fi pacat sa ne facem de tot rasul si sa se reia intreaga procedura de alegere presedinte
Orice este posibil sub aspect teoretic dar practic nu cred...
Ponta nu va demisiona si vom ramane cu guvernul Ponta foarte probabil...
De aceea a fost asa de spasit si a laudat poporul...
Este diplomat...
L-a felicitat si pe Johanis ca sa se puna bine cu el...
Initial mi-a placut gestul dar...de fapt...incearca sa se puna bine cu poporul si cu viitorul presedinte...
Daca se isca scandal nu era bine ca era nervoasa lumea si putea sa ceara demisia guvernului...
Ponta nu va demisiona si vom ramane cu guvernul Ponta foarte probabil...
De aceea a fost asa de spasit si a laudat poporul...
Este diplomat...
Si eu m-am gandit la asta. Cred ca Ponta asteapta sa vada cum se termina cu acuzatia de incopatibilitate a lui Johanis. Daca acesta este invalidat doar poporul ii mai poate sta in cale si atunci este util un pact cu acesta.