avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru


Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru

Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul legii sanatatii, la cererea premierului Emil Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a cerut public Guvernului vineri seara retragerea proiectului.

Proiectul a fost sters deja de pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii.


Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar a fost retras din dezbaterea publică.

"Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc", a anunţat Guvernul, într-un comuncat remis NewsIn.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că-i cere public premierului Emil Boc să retragă proiectul care vizează reforma în sănătate.

"Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte puţini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de carieră. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea. Înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sătătate", a argumentat Băsescu.

"În aceste condiţii, pot spune că cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am disc cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru, o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiecte de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului", a mai spus preşedintele.

Băsescu le-a mulţumit celor care au elaborat legea sănătăţii şi a susţinut că aceştia riscau să devină "următorii inamici publici", punctând că nu pot fi "batjocoriţi" nişte specialişti în acest mod.

"Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de sănătate", şi-a încheiat preşedintele intervenţia.


Uite cum mi se adeveresc banuielile.... unii s-au umplut de bani din dezbaterea acestei legi.... iar "viitorii agenti" in acest domeniu au luat plasa inca o data de la oameni precum Donca......
Acum cred ca vor iesi in strada cei "80.000 de agenti"...

Avand in vedere faptul ca suntem inca in "criza" si marea majoritate a populatiei au castiguri medii sau mici aceasta lege nu consider ca era binevenita in aceste circumstante. Va veni si timpul ei bineinteles....
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 22:58, 14 Ianuarie 2012
Dar nu ii opreste nimeni sa o treaca prin Parlament prin asumarea raspunderii.
La protestele din acest moment.... asta le mai trebuie...
Toata stima domnului Arafat care a stiut exact ceea ce vrea... un om de nota 10.... nu se putea asa ceva acum ... ar fi insemnat sa murim pe capete...
Eu ma intreb de ce se scandalizeaza lume, de ce au iesit oamenii in strada? Oare pentru ce scrie cu adevarat in lege sau pentru ceea ce le spun ca scrie în lege „tembeliziunile”, otv sau antenele?
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
"Tembeliziunile" mentionate de dumneavoastra au fost oricum impotriva regimului Basescu inca de la inceputul mandatului.... nu este ceva nou....
Parerea mea este ca daca domnul Raed Arafat nu isi dadea demisia in semn de dispret fata de legea sanatatii pentru a interveni din afara sistemului.... nu se ajungea la aceasta situatie... iar proiectul era adoptat asa cum este.
Am mai spus o data... nota 10 domnului Arafat.... sa ne amintim ca a contribuit si la proiectul Smurd... gandit foarte bine si care si-a dovedit utilitatea....
Cu cat a contribuit la proiectul „SMURD”? Nu ii neg in nici un caz contributia la ideea si la implementarea SMURD-ului la nivelul judetului Mures dar nu a contribuit cu aproape nimic la implementarea SMURD la nivel national.

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Pe cine o sa desemneze traian basescu sa formeze guvernul si sa devina prim-ministru Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul in care intrebam daca Liviu Negoita ajunge prim-ministru sau ramane primar de sector , ... (vezi toată discuția)
Premierul emil boc a demisionat din fruntea guvernului Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Premierul a demisionat din fruntea Guvernului Emil Boc si-a anuntat demisia astazi 06.02.2012 la ora 10.30. \"Am luat decizia de a depune mandatul ... (vezi toată discuția)