avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni lipsa contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni lipsa contract de munca

Ce pateste o persoana juridica care are la munca zilnic un angajat fara contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 20 Februarie 2012
Art. 260 C.mun. prevede ca :
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....

In speta, sanctiunea primita va fi amenda.
Fapta prezentata de dvs. constituie contraventie atat din puctul de vedere al fiscului cat si al ITM. Deci poate cumula mai multe amenzi deodata, de la instututii diferite.SUCCES!
Fiscul nu are nicio tangenta cu sanctionarea neincheierii unui c.i.m. , ci cel mult cu fapta de evaziune fiscala aferenta acestei situatii.
pai asa, de evaziune, cum bine spuneti
va multumesc frumos
In acest sens, puteti sesiza ambele institutii ITM si ANAF-ul .. munca la negru este o formă de manifestare a evaziunii fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru JaredNor JaredNor Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)
Itm deseu deseu constituie contraventie implicare unui membru de familie in activitatea firmei.Membru de familie nu este platit pentru ca isi ajuta parinti Poate fi amendata ... (vezi toată discuția)
Munca la negru dorana dorana Buna ziua Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)