avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat daca firma noastra doreste sa detaseze 3 persoane. Se face act aditional de suspendare? Cine plateste contributiile si salariile, cum se inregistreaza in revisal care este termenul de transmitere a acestiua ( 20 zile ca si la act aditional)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 1 August 2012
1. Pentru detasare trebuie sa existe un acord intre doi angajatori .. unul care detaseaza si altul la care se detaseaza.

2. Angajatorul care detaseaza , va emite decizia de detasare pentru o perioada de ... zile

3. Detasarea se completeaza si se transmite in REVISAL de catre angajatorul care detaseaza , anterior inceperii detasarii.
Art. 4 din HG nr.500/2011:
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
.......
e) pentru salariatii detasati, angajatorul de baza completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.
......

4. Referitor la drepturle salariale , aveti mai jos art.47 C.mun. care prevede:
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(3) Angajatorul care detaşează are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
(5) În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile potrivit prevederilor alin. (1) şi (2), salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l-a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)
Detasare, plata salariului gluten gluten Detasarea poate fi platita de catre ANGAJATOR , in cazul in care unitatea care detaseaza este de acord cu acest lucru? Legea permite? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Detasari suciugeorgeta suciugeorgeta titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat??? (vezi toată discuția)