avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar pentru permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar pentru permis de conducere

Buna seara!

Am urmatoarea problema: termenul de valabilitate al cartii mele de identitate expira in cateva saptamani. In zilele urmatoare as dori sa-mi depun la Politie dosarul in vederea obtinerii permisului de conducere. Intrebarea mea este: actele din dosar raman valabile (inclusiv cele in care sunt precizate seria si nr. vechii CI) sau trebuie sa astept schimbarea documentului de identitate, sa-mi modific documentele din dosar si apoi sa merg la Politie. Mentionez ca la la data cand voi da examenul voi avea o carte de identitate noua.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 15:43, 16 Octombrie 2012
puteti depune dosarul cu cartea de identitate actuala si sa dati examenul cu cartea de identitate noua.

nu exista nicio legatura intre cartea de identitate si permisul de conducere ptr ca pe permis apare doar CNP-ul si nu seria si nr cartii de identitate.

important este ca CI sa fie in termenul de valabilitate.

succes la examen si fara emotii. dupa obtinerea permisului nu trebuie sa va faceti griji cand veti fi claxonata de "profesionisti". toti au fost incepatori si se dau "lei" cand vad o lamaie in luneta si o doamna la volan!

Va multumesc pentru lamuriri si pentru incurajari :">. Si eu stiu ca identificarea unei persoane se face pe baza de CNP, dar am adresat aceasta intrebare deoarece am mai incercat o data sa depun dosarul (prin intermediul mamei mele) si mi l-au respins deoarece, la data la care eram programata pentru examen, imi expira si cazierul (termenul de valabilitate era pana pe 05.11.2012 iar examenul il dadeam pe deta de 10.11.2012). Despre CI nu mi-au spus nimic.
Maine voi merge cu dosarul la Politie si voi reveni si eu cu precizari, pentru cei care se vor mai afla in situatia mea.

O seara placuta!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
jacquelline, utilizator
Revin cu precizari, pentru cei interesati: toate documentele depuse in dosarul pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa fie valabile la data la care dati examenul (chiar daca ele sunt valabile la data cand ati mers la Politie in vederea programarii).
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
jacquelline, utilizator
@jacquelline, valabilitatea unui document in momentul utilizarii acestuia este valabila;) in orice situatie. de exemplu cand vrei sa pleci din tara cu pasaportul sau cartea de identitate, cand vrei sa inchei o tranzactie, cand ridici pensia, alocatia sau ce iti mai da statul, cand platesti impozitele, etcaetera. din acest motiv v-am spus si anterior ca Ci trebuie sa fie in termenul de valabilitate la momentul examenului. sa ne tii la curent cu rezultatul examenului!:)
Sincer mi se pare o prostie sa nu-ti primeasca dosarul deoarece, in orice tara civilizata, in care exista un sistem de baze de date, identificarea unei persoane se face dupa CNP. Cartea mea de identitate era inca in termenul de valabilitate (expira abia la mijlocul lunii noiembrie), deci nu vad motivul pentru care mi-au respins dosarul #-o.
Era in interesul meu sa-mi schimb la timp documentul (daca nu din alte motive, macar ca sa nu platesc amenda), ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in timpul sustinerii probelor pentru permis, oricum se mai verifica inca o data corectitudinea documentelor din dosar si, daca ar fi fost vreo problema, l-ar fi respins atunci. :(

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere ejusty ejusty Buna seara. Ieri, o prietena , ma intreba cum este posibil ca o persoana ce detine permis de conducere a unui autovehicul nu poate obtine acel permis de la ... (vezi toată discuția)
Reprogramarea examen auto emy24 emy24 imi aleg eu ziua sau o alege domnul de la politie, data reprogramarii. .?mentionez ca am picat orasul(emotii de imi tremurau si mainile si picioarele cand ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucianviorel lucianviorel Aseara ma intorceam de la tara si intr-o comuna de langa orasul meu era o masina de politie. Cand m-am apropiat de ea o domnisoara (cred, dupa varsta) politist ... (vezi toată discuția)