avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Achizitie tigari din import pentruu consum propriu
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Achizitie tigari din import pentruu consum propriu

Vreau sa comand de pe un site strain un cartus de tigari pentru consum propriu. V trebui sa platesc alte txe statului Roman? Accize, tva....
Cel mai recent răspuns: MihaiDG , utilizator 15:38, 3 Martie 2013

Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
ATENŢIE!
· Taxele vamale se datorează numai în situaţia în care mărfurile comandate de dvs. provin din afara Comunităţii Europene.
· Nu se acordă scutiri de la plata taxelor vamale, TVA şi accize pentru următoarele categorii de bunuri:
a) produse alcoolice;
b) parfumuri şi ape de toaletă;
c) tutun şi produse din tutun.

Taxele vamale aplicabile la punerea în liberă circulaţie a mărfurilor din State terţe Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun.
Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.

Sursa Autoritatea Nationala a Vamilor
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Alex Dedu, Mediator
sa inteleg ca la un colet cu tigari in valoare de 22 USD, destinat consumului propriu, va trebuii
sa platesc taxe suplimentare...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe (vamale,tva, etc) pentru cumparaturi online de pe siteuri din sua lawfull lawfull Buna Stie cineva care sunt actele normative aplicabile in cazul cumpararii de bunuri din magazine online aflate in SUA ? Va rog doar cineva care chiar ... (vezi toată discuția)
Taxa vamala sua ulisica ulisica vreau sa i-mi cumpar pentru firma mea 2 programe cu licenta din SUA Ce taxa ar trebui sa platesc cand ajung produsele in vama. Produsele au valoarea de ... (vezi toată discuția)
Ce tva platesc la cumpararea unei masini din america? truta_marian truta_marian Bună ziua. Ce lege să citesc pentru a afla ce TVA trebuie să plătesc la achiziţia unui autovehicul din S.U.A.? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)