avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Programul Rabla 2013 - proprietar diferit de persoana ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Programul Rabla 2013 - proprietar diferit de persoana din talonul masinii

Buna ziua tuturor! Ma ajutati cu un sfat?
O sa cumpar o masina prin rabla 2013, stiu ca inca nu s-a stabilit nimic dar vroiam sa va intreb daca stiti din anii anteriori.
Masina veche este inregistrata la administratia financiara pe numele fratelui meu, si suntem la zi cu impozitele - o si avem de 30 de ani. Insa talonul si cartea de inmatriculare sunt pe numele tatalui meu - acu 30 de ani asa era regula: trebuia sa ai masina ca sa poti conduce si fratele meu nu stia sa conduca la acea vreme.
Intrebarea e, credeti ca ar fi o problema acest lucru? Inainte cand tichetele erau tot nominale, cine era considerat proprietar, fratele sau tata?
As vrea ca masina sa fie ori pe numele meu ori pe al fratelui. Exista posibilitatea ca acum sa facem toate actele pe o singura persoana, fie eu, fie fratele? Daca da, cum? Ar trebui sa se faca vreo donatie de la proprietar la mine, sau altcumva, sau nu e nicio problema deoarece masina e in familie?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
angel_3ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:59, 2 Aprilie 2013
Eu cred ca este o eroare undeva, in primul rand in cartea de identitate a masinii este trecut proprietarul de drept, tatal dvs, ei bine, tot dansul trebuie sa figureze si la taxe si impozite, nu fratele dvs. Dar, poate au facut un contract de vanzare intre dansii si asa a putut sa o treaca pe numele fratelui la impozite si taxe, fara un asemenea act nu este posibil.

Incercati sa aflati cum a ajuns masina pe numele fratelui, daca cel care a cumparat-o este tatal?

Referitor la voucher, eu stiu ca inainte prezentai 3 vouchere, nominale de la terte persoane, cu care puteai sa achizitionezi prin programul Rabla, deci nu conta pe numele cui erau acestea.
Buna dimineata, nu este nicio eroare desi pare ciudat.
Fratele meu a castigat masina la CEC, pe vremea cand se putea castiga cu carnetele acelea de CEC. Insa avand vreo 7 ani, nu a putut fi trecut el pe cartea masinii. Insa la impozite a putut fi trecut.
Nu exista niciun act de vanzare/imputernicire, nimic. Doar ca asa erau legile in 1978.
Si de atunci, de peste 30 ani, el tot plateste impozitul, dar pe carte e tata. Nu am avut vreodata probleme cand ne-a oprit politia, si nici la impozite. Doar acum cu rabla se pare ca o sa ma ciocnesc de acest lucru.
Eu zic ca nu trebuie sa va faceti probleme cu voucher-ul, stiu ca multi contribuabili isi vindeau aceste vouchere, celor care vroiau sa isi cumpere masinii prin programul Rabla, desi erau nominale, acestea puteau fi folosite de oricine. Pt linistea dvs, mergeti unde veti contracta masina, prin programul Rabla si cereti mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare coproprietar rabla angel_3ro angel_3ro Buna, ma puteti ajuta cu un sfat: tatal meu are o masina veche de vreo 30 de ani. El este trecut in toate actele masinii, doar ca am vazut ca in cartea de ... (vezi toată discuția)
Programul "rabla" criste.viorel criste.viorel in legatura cu programul \"rabla\"as avea si eu o intrebare:daca detin o masina care a fost imatriculata pe numele meu dar acum este radiata din circulatie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate obtinuta cu declaratie falsa AlexandraDD AlexandraDD Buna ziua, Pentru o noua carte de identitate printre alte acte este necesar la politie si contractul imobilului pe adresa caruia se face cartea de identitate. ... (vezi toată discuția)