avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata unei sulte. Prescriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata unei sulte. Prescriere


De la ce data, dreptul de a cere executarea silita a sultei se prescrie dupa 3 ani ? Termenul de 3 ani incepe sa curga de la data expirarii perioadei stabilita de hotararea judecatoreasca de plata a sultei sau de la data cand devine definitiva si irevocabila hotararea judecatoreasca ?
Exista modificari in acest sens potrivit noilor prevederi legale ? Multumesc anticipat !
Buna ziua,
Executarea platii sultei se poate cere din momentul cand hotararea care a stabilit-o a ramas definitiva.
Prescriptia incepe sa curga de la momentul in care a trecut termenul stabilit de hotararea judecatoreasca.
av. Gbabriel Klein Kiritescu
Deci, daca Hotararea judecatoreasca a dispus plata sultei in termen maxim de 2 ani, prescriptia opereaza practic peste 5 ani. Am inteles exact, va rog ? Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta mariagirbea mariagirbea Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si in urma partajului judiciar al imobilului in care locuiam,imobilul a ramas al meu urmand sa-i dau fostului sot o anumita ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
Partaj. valik valik Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)