avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin

Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt necesare ?
Daca reusesc sa gasesc in olanda pe cineva care sa ma ia in spatiu , acel act ma poate ajuta cumva la schimbarea buletinului ? In Romania , la respectiva adresa din buletin s-a schimbat proprietarul , casa a fost vanduta .
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
cddamian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:51, 10 Iulie 2013
Daca veniti in Romania puteti primii pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu o carte de identitate provizorie pentru 1 an. In schimb aceasta carte provizorie nu va ajuta sa treceti granita ci doar ca pe baza sa si impreuna cu certif. de nastere sa obtineti pasaportul. In schimb daca mai aveti rude, prieteni sau cunoscuti care sa doreasca a va lua in spatiu este ok. Mergeti impreuna cu persoana la serv. de evidenta a persoanelor si solicitati o noua carte de identitate pe motivul expirare si schimbarea locului de domiciliu. In alta ordine de idei aveti nevoie la schimbarea buletinului de:
certif. de nastere in original si copie,
certif. de casatorie *numai daca sunteti casatorit,original si copie
sentinta de divort*numai daca sunteti divortat*original si copie
certif. de nastere copii pana la 14 ani * numai daca aveti copilasi, original si copie
chitanta de 7 lei pentru CI
timbru fiscal de 5 lei
dovada adresei de domiciliu* orice act din care sa rezulte adresa unde doriti a domicilia
buletinul expirat si cartea de alegator in original
Daca aveti pe cineva sa va ia in spatiu in Olanda, acest lucru nu va ajuta cu nimic, intrucat Olanda nu face parte din teritotiul romanesc. Puteti in schimb renunta la domiciliul din Romania si sa solicitati a fii cetatean roman cu domiciliul in strainatate ceea ce ar duce la predarea buletinului pe care il aveti si solicitarea unui pasaport CRDS. Daca oricum nu va aduce nimic in Romania este chiar indicat sa optati pentru aceasta varianta. Daca gasiti pe cineva din Romania care doreste sa va ia in spatiu, puteti sa-l imputerniciti la ambasada sau consulat pentru a va schimba buletinul fara insa a fii necesara prezenta dvs. in tara. Alegerea va apartine.
"Puteti in schimb renunta la domiciliul din Romania si sa solicitati a fii cetatean roman cu domiciliul in strainatate ceea ce ar duce la predarea buletinului pe care il aveti si solicitarea unui pasaport CRDS"
Adica , daca cineva din olanda ma poate lua in spatiu , pot solicita acel pasaport CRDS?
Locuiti in Olanda cu forme legale? Daca da, vedeti care din documentele enumerate aici le aveti:
[ link extern ]

e) permisul de şedere original sau atestatul de înscriere în registrul de populaţie rezidentă de la autoritatea ţării de domiciliu sau orice alt document care atestă dreptul de şedere legală (ex: certificat de rezidenţă eliberat de primăria locală, [...], etc.) în original ;
d) cartea de identitate emisă de autorităţile statului de reşedinţă în original – permisul de conducere care menţionează domiciliul pentru statele care nu eliberează străinilor cărţi de identitate sau certificat de rezidenţă emis de primăria locală;


Mai exista posibilitatea sa depuneti actele pentru un nou pasaport la consulat (pana aveti cartea de identitate in termen), detalii aici:
[ link extern ]
Locuiesc in Olanda fara forme legale , buletinul e pe cale sa expire , in Romania nu are cine sa ma ia in spatiu , de venit in Romania trebuie sa vin ( nu aici e problema ) dar nu stiu cum sa rezolv cu buletinul ...neavand o adresa...
Ei, daca nu gasiti pe nimeni sa va ia in spatiu solicitati eliberarea unui CIP la vechiul domiciliu dupa care solicitati un pasaport (sa aveti certif.de nastere)si plecati din nou in Olanda cu pasaportul. Problema este ca CIP nu puteti primi decat pe termen de 1 an. De aceea ar fi bine daca ar accepta cineva sa va ia in spatiu pentru a primi o noua carte de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Cum pot face buletin? Mlesnita Mlesnita O mare nelamurire. Mi.a expirat buletinul si nu il pot face deoarece sotul, care este unic proprietar pe apartament, nu este in tara, si dupa cum mi s.a zis, ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)