avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Absolvent liceu fara diploma de bacalaureat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Absolvent liceu fara diploma de bacalaureat

Anul acesta am absolvit liceul si nu am luat diploma de bacalaureat.Ma gandesc sa imi depun dosarul la ajutorul de somaj.
Imi puteti spune pana cand se poate depune dosarul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 8 Septembrie 2013
Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire.
Potrivit Legii nr.76/2002,absolvenţii care într-o perioadã de 60 de zile de la absolvire nu reuşesc sã se încadreze în muncã potrivit pregãtirii profesionale, beneficiază de indemnizaţie de şomaj. Aceasta se acordă la cerere.

Cererea se depune de către solicitant la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu/reşedinţă.

Un absolvent poate beneficia de indemnizaţia de şomaj dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-a înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat, nu a reuşitsă se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare etc.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni si este o sumă fixă.
Cuantumul reprezintă 50% din valoarea indicatoru­lui social de referinţă în vigoare, iar îndemnizaţia poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data expirarii termenului de 60 de zile de la data ab­solvirii (data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituţia de învăţământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specific în mod expres o anumită dată de absolvire ).
Cititi si punctul meu de vedere pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Detalii gasiti si aici:
Esti absolvent si nu ti-ai gasit un loc de munca? Cum poti beneficia de indemnizatia de somaj

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj elev BiancaAlexandra BiancaAlexandra Pot beneficia de somaj daca am terminat liceul acum pe 30 mai si inca nu am dat bacul? Multumesc. (vezi toată discuția)
Întrebare şomaj Olariu_Cosmin Olariu_Cosmin Bună seara, am o întrebare legată de acordarea şomajului. În această vară termin liceul şi doresc să urmez o facultate, pot beneficia de şomaj până ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj absolvent de liceu melinaR melinaR buna am o intrebare fica mea a absolvit liceul dar nu a depus actele de somaj am inteles ca le mai poate depune pana pe 1 sep 2015 tot am cautat un loc de ... (vezi toată discuția)