avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit CAEN 6202 poate fi platitor impozit pe venit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

CAEN 6202 poate fi platitor impozit pe venit?

Buna ziua.
Am o societate pe consultanta IT si servicii IT. Pot functiona ca societatea platitoare de impozit pe venit? Consultanta (alta decat ceea ce este 7022 - activitati de consultanta si management) este inclusa in categoriile de la Art. 112(2) din Codul fiscal? Sau, avand consultanta de orice fel, trebuie sa platesc impozit pe profit? Mentionez ca firma este infiintata in 2013.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:27, 7 Octombrie 2013
Buna ziua,

Din pacate sintagma utilizata la art.112^2 din codul fiscal poate insemna consultanta legata in mod indisolubil de management, sau consultanta de orice tip si management. Lipsa unei definiri clare face ca, din prudenta sa consideram ca din obiectul de activitate al microintreprinderii ar trebui sa lipseasca serviciile de consultanta de orice tip.

Numai bine
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
CONTABIUM, Contabil
Potrivit Cod fiscal: ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);

Norme:

1. Pentru încadrarea în condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridică română nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal.

Încadrarea în categoria veniturilor din consultanţă şi management se efectuează prin analiza contractelor încheiate şi a altor documente care justifică natura veniturilor.


Eu cred ca legiuitorul se refera la faptul ca in contabilitate sa nu apara venituri din consultanta. In plus nici in contractele incheiate cu clienti nu trebuie sa apara ca serviciul prestat include si consultanta.

Alte documente care justifică natura veniturilor se poate referi la situatii de lucrari, etc. in baza carora se intocmeste factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere sau nu ? gheorghe175 gheorghe175 Intrebarea mea se refera incadrarea unei firme la categoria de microintreprindere sau nu . Conform legislatiei in vigoare daca o societate comerciala are mai ... (vezi toată discuția)
Cod caen consultanta - microintreprindere adrianl17 adrianl17 Buna ziua, Avand in vedere raportul de 20% - activitati consultanta, 80% - restul, pentru microintreprinderi, exista o lista de coduri CAEN care pot fi ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit(microintreprindere) lcdragomir lcdragomir Buna seara. Am un SRL, cod CAEN 7022-consultanta in afaceri si management. a) Desfasor activitati preponderente de audit ptr. sisteme de management(ISO ... (vezi toată discuția)