avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA

rambursare TVA
societate platitoare de TVA solicita rambursare in luna sep.2013, in luna dec.2013 primeste decizie de anulare TVA, luna aceasta la control se respinge cererea de rambursare si ni se cere ajustarea TVA. Mentionez ca am depus din nou Cerere de inregistrare in scopuri de TVA
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
danastoican, utilizator
Cel mai recent răspuns: danastoican , utilizator 10:23, 10 Ianuarie 2014
Care ar fi intrebarea dumneavoastra? Oricum din datele furnizate ( incomplete) nu cred ca vi se poate da un sfat.
rambursare TVA
societate platitoare de TVA solicita rambursare in luna sep.2013, in luna dec.2013 primeste decizie de anulare TVA, luna aceasta la control se respinge cererea de rambursare si ni se cere ajustarea TVA. Mentionez ca am depus din nou Cerere de inregistrare in scopuri de TVA

da, nu era o intrebare, reformulez: societatea a cerut rambursare de TVA, achizitiile fiind facute doar in perioada in care era platitoare de TVA, cererea in aceiasi perioada, de ce sa mi se ceara sa fac ajustare pentru ca nu au venit in control la timp? Anularea TVA s-a facut intrucat deconturile pentru 6 luni consecutive au fost pe 0.
ORDIN pentru aprobarea Procedurii de soluționare a deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare.
6. Solicitările de rambursare se soluționează, în ordinea cronologică a înregistrării lor la organul fiscal, în termen de maximum 45 de zile calendaristice de la data depunerii
decontului cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare.


Codul de procedura fiscala
Art. 70 Termenul de soluţionare a cererilor contribuabililor
(1) Cererile depuse de către contribuabil potrivit prezentului cod se soluţionează de către organul fiscal în termen de 45 de zile de la înregistrare.
(2) În situaţiile în care, pentru soluţionarea cererii, sunt necesare informaţii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeşte cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate.


Cand mai exact ati facut cererea de rambursare? Acum mai mult de 6 luni? Dupa cerere au urmat 6 luni de decont 0?
Achizitiile sau facut pe perioada dec.2012-mart.2013 (perioada in care societatea era inregistrata in scopuri de TVA), cererea de rambursare s-a facut pe decontul aferent lunii sept.2013 (TVA trimestrial) in luna dec. 2013 am primit decizia de anulare a TVA "incepand cu data de 01.11.2013", in data de 08.01.2014 organele de control pentru faptul ca nu am facut ajustare TVA pe decontul lunii octombrie prelungesc avizul de control pentru a efectua ajustarea taxei deduse (pe cele doua luni noiembrie si decembrie) conf.:"Mentionam ca potrivit prevederilor art. 11 alin. (1^3) din Codul fiscal, contribuabilii carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor art. 153 alin. (9) lit. b) - e) nu beneficiaza, in perioada respectiva, de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor efectuate, dar sunt supusi obligatiei de plata a TVA colectate, in conformitate cu prevederile titlului VI, aferenta operatiunilor taxabile desfasurate in perioada respectiva". Cu data de 09.01.2014 societatea a primit decizia de inregistrare in scopuri de TVA. Nu mi se pare corect sa se efectueze ajustarea taxei deduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva alisarobea alisarobea Va rog sa ma ajutati intr-o speta fiscala. Sociatatea A a cumparat de la societatea B un apartament la licitatie.Mentionez ca societatea B era in insolventa si ... (vezi toată discuția)