avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal neconstitutional!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal neconstitutional!

Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la ce sa intamplat astazi cu modificarile la noul cod penal ... Sunt neconstitutionale...ce inseamna asta? Noul cod penal mai intra in vigoare la 1 februarie?D:sorry::(
Cel mai recent răspuns: Radhika , utilizator 18:48, 15 Ianuarie 2014
Noul cod penal va intra in vigoare la 1 feb (daca nu cumva se da vreo OUG de amanare). Insa modificarile declarate neconstitutionale nu sunt motiv de amanare. Nu are nicio legatura una cu cealalta.
Probabil ca fost vorba de legiferarea coruptiei...ca sa intelegeti mai bine.
E normal sa fie neconstitutionalitate...

Codul penal poate fi amanat pentru a intra in vigoare din alte motive si nu din acesta la care va referiti.
CC a decis ca modificarile aduse la Codul Penal(este vorba de codul penal in vigoare) de Camera Deputatilor, sunt neconstitutionale.
Este vorba de proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.
Prin aceasta decizie, presedintele si parlamentarii ies si de sub incidenta articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".
Va multumesc mult!! Dar de gratiere si :-/amnistie ce se mai stie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere colectiva teona11 teona11 daca se adopta de camera deputatilor codul penal ce se va intampla? se va da gratiere colectiva sau redozare in sesiunea parlamentara? deoarece : ... (vezi toată discuția)
Amnistie Radhika Radhika Stie cineva cand se va adopta legea amnistiei si a gratierei? (vezi toată discuția)
Amnistie si gratiere!!! Radhika Radhika Buna ziua! Uitati ce am gasit pe un site este adevarat Marea amnistie In pararel cu intrarea NOULUI COD in vigoare, saptamana viitoare Parlamentul ... (vezi toată discuția)