avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Adaugare cod CAEN la PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Adaugare cod CAEN la PFA

Buna ziua
nu inteleg de ce sa merg la ONRC pentru a adauga un cod CAEN secundar la PFA. Eu nu am certificat constatator, ci certificat de inregistrare fiscala si sunt inregistrata la ANAF. Mi-a spus cineva ca trebuie sa depun 070 la Finante, dar nu vad nicio rubrica unde sa trec coduri CAEN secundare. Ma lamureste cineva?
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 08:39, 13 Martie 2014
Daca nu aveti certificat de inregistrare de la ORC insemana ca sunteti PFA - profesie liberala (traducator autorizat, etc. ... ). Ce cod CAEN vreti sa introduceti?
Da, sunt traducator. As vrea sa adaug codul 8219 activitati de fotocopiere, de pregatire a documentelor si alte activitati specializate de secretariat
Dupa parerea mea exista o confuzie care trebuie clarificata:
PFA este o forma de întreprindere, fara personalitate juridica, reglementata prin OUG care nu se aplica profesiilor liberale, precum şi a celor activitaţi economice a caror desfaşurare este organizata şi reglementata prin legi speciale.
Profesia liberala este definita ca fiind profesiunea exercitata de o persoana si desemneaza o ocupatie intelectuala exercitata de acea persoana pe cont propriu (liber-profesionist) care face parte, in mod obligatoriu, dintr-un ordin profesional (in cazul dvs.traducator cu atestat eliberat de Ministerul Justitiei)
In consecinta: PFA si profesia liberala sunt doua lucruri diferite iar ceea ce cred ca au vrut sa va transmita de la fisc este sa va inregistrati la ORC cu PFA pe codul CAEN dorit de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea a doua profesii liberale Zorraide Zorraide Buna ziua, Incerc de ceva vreme sa gasesc raspuns la urmatoarea situatie. Daca doresc sa obtin venituri din doua sau chiar trei profesii liberale in ... (vezi toată discuția)
Profesii libere gabor elena gabor elena buna.as dori sa stiu daca activitatea pe care o desfasor se incadreaza in categoria profesii libere sau[liberale]si anume cod caen5630,venituri comerciale pe ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru audit financiar alin-m alin-m Pot sa-mi infiintez un PFA pentru activitatea de audit financiar? Am in vedere ca OG 44/2008 la art. 1 alin. 3 spune ca \"nu se aplica acelor activitati ... (vezi toată discuția)