avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea inregistrarii in scopuri TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea inregistrarii in scopuri TVA

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am un srl caruia in anul 2012 i s-a anulat inregistrarea in scopuri tva conf art.153 C.F.,in luna decembrie am emis o factura catre un beneficiar fara sa calculez si TVA-ul eu crezand ca nu mai am acest drept (nici sa deduc,nici sa colectez).Acum am fost somat de finante ca trebuie sa depun 311 pentru anul 2012 pentru ca bilantul societatii pe anul 2012 a fost verificat de curtea de contruri si acestia au observat acest lucru.
Mentionez ca eu nu am facturat cu TVA si nu inteleg de ce finantele nu m-au somat sa depun 311 din moment ce eu am depus dec.100 si am platit impozitul de 3%???. Am vreo sansa sa ma apar legal, eu considerand acest lucru un abuz, cum sa platesc un TVA pe care nu l-am colectat?
Care e legatura dintre declaratia 100 si tva?
De ce s-a anulat codul de tva?
Gasiti mai multe raspunsuri aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Codul a fost anulat conf art.153 pentru depunere decont tva cu 0 2 trimestre consecutiv in anul 2012.nDe obicei finatele te notifica imediat daca nu depui o declaratie in cazul asta nu au trimis nimic pana in martie 2014 cand curtea de conturi a cerut
Pai ce sa va notifice,ca v-a anulat codul de tva.?
Dvs.cand ati depus decontul de tva nu ati vazut mesajul la depunerea decontului?Pe recipisa daca verificati veti gasi textul- "Platitorul nu este inregistrat in scopuri de tva"
La fel si in cazul D 394.
N-am inteles de ce Curtea de Conturi a verificat un SRL.


Anularea din oficiu a codului de TVA se poate intampla si daca un contribuabil a depus deconturile de TVA, insa, in declaratiile depuse pentru 6 luni consecutive in cursul unui semestru calendaristic (in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica) si pentru doua perioade fiscale consecutive in cursul unui semestru calendaristic (in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic) nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/ prestari de servicii, realizate in cursul perioadelor de raportare.

Anularea se face din prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al saselea decont de taxa (pentru perioada fiscala luna) si in prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al doilea decont de taxa (pentru perioada fiscala trimestrul).

Pentru reinregistrarea in scopuri de TVA trebuie sa depui declaratia 099, insotita de o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca vei desfasura activitati economice cel mai tarziu in cursul lunii urmatoare celei in care soliciti inregistrarea in scopuri de TVA.

Atentie! Daca nu depui o cerere de inregistrare in scopuri de TVA in maximum 180 de zile de la data anularii, organele fiscale nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reinregistrare in scopuri de TVA.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

si

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Stiam ca ne-a fost anulat codul Tva, dar nu am stiut ca trebuie sa facturam cu tva si sa-l platim, noi am facturat fara tva.
Curtea de conturi a verificat bilanturile la ANAF.
Acum cei de ANAF ne cer sa depunem 311 si paltim Tva-ul, tva pe care nu l-am facturat si nici nu l-am incasat de la beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inregistrare in scopuri de tva adrianabresug adrianabresug Daca o societate s-a inregistrat la infiintare ca si platitoare de tva dar a fost scoasa din oficiu din cauza ca nu depasea plafonul de tva ,ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Redevenire platitor tva goe1973 goe1973 In urma cu 1 an mi-a fost anulat codul TVA (declaratiile au fost puse pe 0 nedesfasurand nici un fel de activitate)Avand in vedere ca am depasit 180 zile nu ... (vezi toată discuția)
Nu mai am acces la contabilitatea pe 2012-2014 razvan2014 razvan2014 sunt in divort cu sotia, ea nu are nici o calitate in societatea mea, dar a tinut contabilitatea din 2013 si pana in prezent. sunt microintreprindere cu ... (vezi toată discuția)