avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social/Punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social/Punct de lucru

Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat din vedere este situatia punctului de lucru. Eu nu am contract de inchiriere unde stau si imi trebuie la obtinerea registrelor dovada spatiului. Pot incheia un contract de comodat cu proprietarul apartamentului si sa fie totul in regula? Acest contract trebuie autentificat la notar? Trebuie sa merg si la Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:20, 3 Aprilie 2014
Buna ziua,
Potrivit Legii nr. 31/1990 in cazul in care doriti infiintarea unui punct de lucru, una din conditii este si aceea a dovezii spatiului in vederea infiintarii punctului de lucru.
Contractul de comodat incheiat intre societate si proprietar nu este obligatoriu sa imbrace forma autentica. Se depune contractul de comodat cum bine ati intuit la Registrul Comertului impreuna cu celelalte acte in vederea infiintarii punctului de lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator
Puteti alege varianta deschiderii unui sediu secundar (punct de lucru), sens in care puteti incheia un contract de comodat intre societatea Dvs. si proprietarul spatiului. Sediul secundar va trebui declarat la registrul comertului. Nu este necesara forma autentica a contractului de comodat.
Insa, in cazul in care Dvs. veti desfasura activitatea de prestari servicii la clienti, puteti autoriza la registrul comertului activitati desfasurate in afara sediului social/profesional si a sediilor secundare (punctelor de lucru)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
juridic dana, utilizator
juridic dana a scris:

Puteti alege varianta deschiderii unui sediu secundar (punct de lucru), sens in care puteti incheia un contract de comodat intre societatea Dvs. si proprietarul spatiului. Sediul secundar va trebui declarat la registrul comertului. Nu este necesara forma autentica a contractului de comodat.
Insa, in cazul in care Dvs. veti desfasura activitatea de prestari servicii la clienti, puteti autoriza la registrul comertului activitati desfasurate in afara sediului social/profesional si a sediilor secundare (punctelor de lucru)Am certificat constatator care priveste autorizarea functionarii pers. juridice si care atesta ca in baza declaratiei pe proprie raspundere indeplinesc conditiile de functionare pentru activitatea declarata incadarata in clasa CAEN si ca respectivele activitati se desfasoara la beneficiari si/sau terti sau in afara sediilor proprii.

In aceste conditii cu ce ar trebui sa ma prezint la ANAF pentru ridicarea registrelor, daca punct de lucru nu exista si ei imi cer dovada acestuia?
In aceasta situatie veti solicita eliberarea registrului unic de control doar pentru sediul social, sens in care veti prezenta copie dupa CUI si copie dupa CI al persoanei care ridica registrul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sediu secundar oanagavriliuc oanagavriliuc Pentru un sediu secundar am incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica, contractul trebuie autentificat de un avocat sau notar? (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare punct de lucru a unui srl cu sediul in strainatate Irinace Irinace Am rugamintea daca poate cineva sa imi lamureasca urmatoarea problema: o companie cu sediul social in strainatate are infiintata o sucursala in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Infiintate srl d BiancaU BiancaU *Infiintare Buna ziua, eu si sotul meu dorim sa ne infiintam un srld si fiindca ne este dificil sa gasim informatii clare, apelez la ajutorul dvs. Este ... (vezi toată discuția)