avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare Legea 230/2007 ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare Legea 230/2007 ?

Pe un site de contabilitate am găsit următoarea știre:
Asociatiile de proprietari se supun unor noi reguli dupa ce Senatul a aprobat un proiect de lege prin care este completata Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.

Principala OBLIGATIE pe care o vor indeplini asociatiile de proprietari se refera la faptul ca va fi afisat LUNAR modul de calcul al cheltuielilor, insarcinat cu aceasta noua datorie fiind presedintele asociatiei.

ATENTIE! Nerespectarea acestei obligatii se poate sanctiona cu amenda de pana la 3.000 lei!


Știe cineva dacă există deja această modificare și care este actul normativ?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 26 Iunie 2014
Este o propunere legislativa,care inca nu a fost adoptata de cele 2 camere
Dupa adoptare ,trebuie sa parcurga etapa promulgarii ,publicarii in Monitorul Oficial
Dupa cum vedeti din anunt, a fost adoptat in Senat, dar pana la publicarea in M. Of trebuie sa treaca prin mai multe etape, asa ca inca nu este in vigoare asemenea prevedere.

Asta nu impiedica insa pe administratori sa afiseze modul cum repartizeaza cheltuielile lunare.
Este o chestiune de bun-simt.
@elga50
De acord, dar de unde bun simț?
Așa ceva nu are nimeni de dat.
Iar dacă nu ai, de unde să iei?

Tocmai de aceea s-a remarcat necesitatea acestei legi,
Eu nu doar ca le afisez modul de calcul, dar le dau si fluturasi, pe fata cu ce are fiecare de platit detaliat, iar pe verso cu toate facturile care stau la baza calculului pe fiecare furnizor de utilitati, ca sa studieze fiecare dimineata la cafea si sa nu faca coada la avizier. Deci se poate.
Daca o lista de plata este intocmita corect si complet nu mai este nevoie de a prezenta explicit modul de calcul. Toate detaliile sunt cuprinse in lista de chetuieli.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Lista cheltuieli intretinere Dorinel32 Dorinel32 Informatie de pe un site: Atentie!!! S-a introdus art 48/1 in Legea 230/2007!!!! In data de 08.03.2016, in Monitorul Oficial nr 174 / partea I a fost ... (vezi toată discuția)