avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva

am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta din partea mea mi-a explicat ca este in insolventa si ca trebuie sa-i eliberez documente in care sa specifice in dreptul tva-ului ca este cu taxare inversa,in schimb dansii imi vor oferi documente ce atesta faptul ca sunt in insolventa,as dori sa stiu care este procedura in astfel de situatii
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 00:37, 16 Mai 2009
ART. 160
Măsuri de simplificare
(1) Furnizorii şi beneficiarii bunurilor/serviciilor prevăzute la alin. (2) au obligaţia să aplice măsurile de simplificare prevăzute de prezentul articol. Condiţia obligatorie pentru aplicarea măsurilor de simplificare este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153.
(2) Bunurile şi serviciile pentru livrarea sau prestarea cărora se aplică măsurile de simplificare sunt:
a) deşeurile şi materiile prime secundare, rezultate din valorificarea acestora, astfel cum sunt definite de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 16/2001 privind gestionarea deşeurilor industriale reciclabile, republicată, cu modificările ulterioare;
b) bunurile şi/sau serviciile livrate ori prestate de sau către persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă, cu excepţia bunurilor livrate în cadrul comerţului cu amănuntul;
c) materialul lemnos, conform prevederilor din norme.
(3) Pe facturile emise pentru livrările de bunuri prevăzute la alin. (2) furnizorii sunt obligaţi să înscrie menţiunea "taxare inversă", fără să înscrie taxa aferentă. Pe facturile primite de la furnizori, beneficiarii vor înscrie taxa aferentă, pe care o evidenţiază atât ca taxă colectată, cât şi ca taxă deductibilă în decontul de taxă. Pentru operaţiunile supuse măsurilor de simplificare nu se face plata taxei între furnizor şi beneficiar.

Se aplică măsurile de simplificare, şi anume: furnizorul va emite factura fără TVA iar beneficiarul - societatea aflată în insolvenţă - va înscrie TVA-ul aferent pe factură şi va efectua înregistrarea 4426 = 4427 pentru TVA-ul aferent acestei facturi. Trebuie să aveti dovada insolvenţei beneficiarului pentru a putea aplica acest regim .
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
katica, utilizator
va multumesc mult pentru ajutor
:thumbup:
Cu multa placere.:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati in faliment georgix georgix va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment????????? multumesc!!!!! (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Control rambursare tva maryette maryette Daca in perioada 2004-2005 ,pt anumite prestari de servicii de la p juridice nerezidente care se autofacturau,am facut taxare inversa 4426=4427 ,le-am prins in ... (vezi toată discuția)