avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca

Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la societate? Si daca trebuie sa ma prezint eu la firma, in cat timp trebuie sa fac acest lucru? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marhjbjbh , utilizator 19:39, 16 Noiembrie 2014
Aveti la dispozitie un termen de 3 ani pentru a cere punerea in executare a hotararii judecatoresti.

De asemenea, aveti posibilitatea sa depuneti o cerere la angajator prin care ii solicitati acestuia sa puna in executare hotararea respectiva . La cerere atasati si copia hotararii respective.

Daca este vorba si despre plata unor drepturi salariale , in cazul in care s-a depasit 15 zile de la data solicitarii dvs. si nu au fost achitate, atunci puteti formula si plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.287 alin.1 lit.e C.pen.


Art. 287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
......
d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
......

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)
Hot. jud. definitiva str8 str8 buna. doresc sa stiu care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa faca plata/ sa puna in aplicare o hat.jud. privind drepturi banesti castigate in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca eliza100 eliza100 Buna ziua As dori la raspuns la urmatoarele intrebari 1. Am contestat o decizie de concediere la Tribunal si am castigat in sensul ca s-a anulat decizia si ... (vezi toată discuția)