Buna ziua!O societate comerciala achizioneaza un imobil de la o persoana fizica.Poate plati prin banca in euro,avand in vedere ca si contractul a fost incheiat in euro?Am citit si eu anexa 2 din Hotararea BNR,dar ce se poate intampla,daca torusi tranzactia se efectueaza in euro?
In primul rand, niciun notar nu va incheia contractul de vanzare-cumparare fara a arata pretul in lei (se poate arata echivalarea si in euro la cursul zilei sau la orice alt curs agreat de parti)
In al doi-lea rand, nicio banca nu va efectua transferul bancar printr-o operatiune valutara.
In cazul in care, totusi, veti reusi sa efectuati plata in alta moneda decat RON (ex: prin plati successive pe casa), documentele de incasare vor fi intocmite obligatoriu in RON
Tocmai asta e problema ca banca efectueaza plata in euro spre mirarea mea.Notarul stiu cum va intocmi contractul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Decontari in valuta
camicami
Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)