avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in urma modificarii codului muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in urma modificarii codului muncii

Buna seara, daca pe parcursul anului 2014 un salariat a avut 5 luni de concediu medical, pentru calcularea zilelor restante de concediu de odihna din 2014 se iau in calcul si cele 5 luni de medical cf modificarilor codului muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 24 Februarie 2015
Asa este, concediul de odihna nu mai scade pentru ca angajatul a avut si concediu medical.

Codul muncii:

Art. 145

(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale în care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

Nici daca nu se modifica Codul Muncii , in acest sens, concediul medical nu afecta durata concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Laurago Laurago Daca o angajata cu contract de munca din noiembrie 2016 ramane insarcinata, este legal sa i se dea tot concediul de odihna aferent anului 2017 ca mai apoi sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Buldan, Buldan, Buna ziua,am o întrebare este adevărat că,dacă în decurs de un an ai acumulat 30 zile de CM,ANGAJOATORUL îți oprește 3 zile din concediul de odihna ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna VeraBarbu VeraBarbu După o perioadă de un an de concediu medical ( afecțiune oncologică). mai pot beneficia de concediu de odihna restant 2018 deoarece vreau sa incep serviciul (vezi toată discuția)