avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datorii de plata in urma falimentului firmei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datorii de plata in urma falimentului firmei

Buna dimineata!
Am avut o societate comerciala cu raspundere limitata care a fost dizolvata prin nedepunerea bilantului la 31 decembrie 2010.In anul 2011 s-a inceput Procedura Insolventei cu Raspundere Limitata-Faliment de catre Tribunal.
Am inteles ca in anul 2012 in luna iunie a fost declarata faliment.Dupa aceasta situatie am primit, pe numele meu in anul 2015, luna februarie ,de la ANAF o Decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii a unei datorii in valoare de 9683 lei ale firmei ce fusese declarata faliment. Deasemeni mentionez ca in firma am fost 2 asociati,celalalalt asociat era cetatean strain si care intre timp a decedat.
Intrebarea mea este:
o data cu declararea falimentului datoria nu se sterge?sau cum pot rezolva aceasta problema fara a platii aceasta datorie dupa atata timp.

Va rog dati-mi un raspuns cum pot rezolva aceasta situatie.
Multumesc!



Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 16:18, 10 Martie 2015
Nu se sterge nicio datorie, cu nicio ocazie, fie ea insolventa, faliment, lichidare. Inteleg ca Finantele au avut calitatea de creditor majoritar si probabil au obtinut si atragerea raspunderii personale a dvs si a asociatului. Debitul trebuie platit si din pacate intrebarea e tardiva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl rina68 rina68 Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa, Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Probleme srl sergiu197 sergiu197 Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)
Falimentul unei firme fara activitate Melidna12 Melidna12 buna ziua, am o problema cu o firma care este inactiva, defapt nu a avut niciodata activitate de 7 ani de cand este infiintata. Cum se poate declara ... (vezi toată discuția)