avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon plati zilnice legea 70/2015
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon plati zilnice legea 70/2015

buna ziua,
speta: societate comerciala care se ocupa cu recuperarea materialelor reciclabile, achizitioneaza prin centrele proprii diverse cantitati de deseuri de la persoane fizice si juridice. Rog sa ma lamuriti cu platile in numerar efectuate catre persoanele fizice, am inteles ca plafonul zilnic este de maxim 10000 lei catre o persoana. In cazul acesta se poate platii in numerar, spre exemplu 10 persoane a cate maxim 10000 lei/ zi sau trebuie incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei (indiferent de numarul platilor/ PF sau PJ)
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
danavls, utilizator
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 11:10, 28 Aprilie 2015
Platile catre persoane fizice nu au intrat niciodata in plafon decat cele reprezentand avansuri spre decontare.Nici acum nu intra in plafon,doar s-a limitat suma.
va multumesc. asa am inteles si eu, dar am o cunostinta care sustine ca persoanele fizice s-ar incadra la persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent cf. Art. 1.
(1) Operatiunile de incasari si plati efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica de la/catre oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plata fara numerar, definite potrivit legii.
toate cele bune!
Da,este acelasi lucru. Pentru orice persoana fizica 10000 lei/zi/persoana si nu intra in plafonul de plati /zi catre furnizori pers.juridice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 70 /2015 Szasz01 Szasz01 Am inteles ca din 9 mai se aplica aceasta lege, care impune pentru persoane juridice plafonul de 10.000 lei plati pe zi. Cum poate functiona in aceste conditii ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina persoana fizica suciugeorgeta suciugeorgeta O persoana juridica vrea sa cumpere o masina de la o persoana fizica....care nu are cont in banca ....cum poate plati suma ce depaseste 10000 lei catre ... (vezi toată discuția)
Plafonul de plati cand se deconteaza combustibilul cnai cnai Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema? O societate are aprox. 200 de soferi carora li se acorda avansuri spre decontare pt. combustibil. ... (vezi toată discuția)