avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare service auto
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare service auto

Buna ziua. Pentru a infiinta o spalatorie/service auto cu fonduri EU, in ce program m-as incadra? Mentionez ca nu am avut nicio firma deschisa pana acum si locuiesc in zona urbana.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 19:01, 24 Iunie 2015
Pentru acest tip de activitate puteti accesa 2 linii de finantare nerambursabila deschise in momentul de fata, in functie de statutul firmei dvs. si masura in care raspundeti criteriilor de eligibilitate si selectie impuse de finantator:

- Programul Operational Regional, Axa 4, Domeniul major de interventie 4.3. Sprijin pentru dezvoltarea microintreprinderilor finanteaza microintreprinderi conform legii 346/2004 care au cel putin 1 an de activitate si au inregistrat profit in anul fiscal anterior si care implementeaza proiectul in mediul urban. Puteti consulta Ghidul Solicitantului aferent acestui domeniu precum si anexele aferente ghidului in sectiunea de Fonduri structurale de pe portalul esimplu.ro.
- Ministerul de Finante – schema de minimis pentru dezvoltarea IMM-urilor, daca sunteti IMM, aveti activitate de cel putin 2 ani, firma a inregistrat profit in anul fiscal anterior iar investitia propusa prin proiect se refera la achizitii instalatii si echipamente.

Acestea sunt primele criterii generale la care trebuie sa raspundeti pentru aceste 2 programe de finantare, ce par a se potrivi cu proiectul dvs. In mod specific, fiecare Ghid elaborat de finantator pentru solicitanti, prevede in mod clar conditiile in care se ofera finantarea nerambursabila. Un consultant specializat poate insa stabili cel mai potrivit program de finantare pentru investitia dvs. si va poate ajuta sa elaborati dosarul de finantare. Majoritatea finantatorilor considera cost eligibil costul cu consultanta pentru elaborarea planului de afaceri, studiului de piata, etc de aceea aceasta cheltuiala va fi inclusa in buget si suportata partial de finantator.
Mai multe informatii despre oportunitatile de finantare din Fonduri Structurale puteti gasi pe portalul esimplu.ro in sectiunea numita Fonduri Structurale.
Interventie moderator!!
@Ionut_Gabriel informatiile pe care le-ai dat sunt demult depasite, Oportunitatile de finantare nu mai exista de 2 ani cel putin! Te rog sa nu induci in eroare utilizatorii. Urmatorul avertisment va fi mai sever!!In plus, faci reclama pentru un site depasit! si aici esti sanctionat cu avertisment!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
@marr
Investitiile pe care vrei sa le faci, in functie de costurile pe care le prevezi, poti infiinta o firma si desi cam tarziu, sa accesezi programul START care ofera 90% finantare in valoare de 120000 lei.
Consulta site OTIMMC care te poate lamuri
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laborator analize medicale cu fonduri nerambursabile iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori cateva informatii referitoare la infiintarea unui laborator de analize medicale, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, intr-o ... (vezi toată discuția)
Gradinita particulara Anca_Topor Anca_Topor Buna ziua, As vrea sa demarez o afacere in domeniul gradiniteleor private. Suntem 10 asociati, avem teren si ne gandim sa construim o cladire care va fi ... (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila peraspera peraspera Parca era vorba sa se acorde pentru deschiderea de gradinite particulare?! (vezi toată discuția)