avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... o zi libera pentru analize medicale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

o zi libera pentru analize medicale

Buna ziua. As avea o intrebare:inainte de anul 2008, an in care au fost obligatorii analizele, se acorda o zi libera pt.analize.Mai este valabil? Se tine cont de o lege anume sau de regulamentul de ordine interioara?Sint functionar public.Exista legi diferite?M-am interesat la serviciul personal si a spus ca nu mai este valabil, dar am intrebat daca s-a abrogat legea si nu am primit rapsuns.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 2 Iulie 2015
Daca in regulamentul de ordine interioara este prevazut se se acorde o zi libera pentru analize medicale, acest fapt trebuie respectat.
Stimate user, prevederile referitoare la controlul medical anual nu au fost abrogate.
Este vorba despre OG 6/2007,
Art. 24. - În afara concediului de odihnă, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plătit în cazul următoarelor evenimente familiale deosebite:
a) căsătoria funcţionarului public - 5 zile lucrătoare;
b) naşterea sau căsătoria unui copil - 3 zile lucrătoare;
c) decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de până la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/soţiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucrătoare;
d) controlul medical anual - o zi lucrătoare.
va multumesc mult pentru raspuns.ma voi adresa conducerii in scris si voi face referire la aceasta zi pentru ca si eu stiam ca nu avea nicio legatura cu znul trecut.sincere multumiri.
Daca tot ne aflam pe acest subiect, va rog sa-mi specificati exact daca atunci cind afirmam: pina la rude de gradul III, le includem si pe acestea.va multumesc mult.
daca citeati pana la capat cu atentie, vedeati si cuvantul inclusiv. Deci....

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru controlul medical anual - functionari publici calin cristiana calin cristiana Ziua libera se acorda dupa efectuarea controlului medical, care dureaza de obicei intre 3 si 5 ore in functie de clinica medicala in care se efectueaza ( deci ... (vezi toată discuția)
5 zile concediu pentru casatorie ion_raluca ion_raluca Buna ziua! Lucrez in cadrul unei primarii. As dori sa stiu la cate zile de concediu pentru evenimente speciale (casatorie) am dreptul , cand le pot lua ... (vezi toată discuția)
Functionar public- zile libere evenimente familiale deosebite cristina_b cristina_b As dori sa stiu daca pentru functionarii publici exista o prevedere prin care pentru decesul socrului/soacrei exista posibilitatea de a i se acorda zile libere ... (vezi toată discuția)