avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si postliceala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si postliceala

beneficiez de indemnizatia de somaj daca urmez cursurile une scoli postliceale
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 14 Septembrie 2015
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 17
...
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevãzute la art. 16 lit. b), dacã îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmânt, în vârstã de minimum 16 ani, care într-o perioadã de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit sã se încadreze în muncã potrivit pregãtirii profesionale;
b) sunt absolvenţi ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstã de minimum 16 ani, care nu au reuşit sã se încadreze în muncã potrivit pregãtirii profesionale;


Art. 40.
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia.

(2) Indemnizaţia de şomaj prevãzutã la alin. (1) se acordã şomerilor prevãzuţi la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b), o singurã datã, pentru fiecare formã de învãţãmânt absolvitã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi de liceu delia2007 delia2007 Buna ziua. Absolventii de liceu pot beneficia de ajutor de somaj in perioada celor 2 luni de la terminarea liceului pana la inscrierea la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? sunt eleva la seral violeta93 violeta93 din septembrie 2012 sunt eleva la seral,iar in martie 2013 am nascut,as vrea sa intru in somaj j as vrea sa jtiu daca am dreptul atata timp cat sunt eleva?! ... (vezi toată discuția)