avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Uz de fals - fisa medicala obtinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Uz de fals - fisa medicala obtinere permis

Salut, pe scurt: in 2010 am reinnoit permisul expirat. Din lipsa de timp/comoditate am dat niste bani pt a obtine fisa medicala fara sa mai trec pe la toti medicii. Nu mi-am imaginat insa ca fisa pe care am primit-o este de fapt falsa. Zilele acestea am primit prin posta o ordonanta de renuntare la urmarire penala. In ea procurorul de caz dispune, pe langa renuntarea la urmarire penala si:
- sesizarea serviciului regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor pt a aprecia cu privire la oportunitatea aplicarii dispozitiilor art.114 alin.1 lit.e din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice rep., rap. la art.203 din HG nr.1391 din 4 octombrie 2006, pt aprobarea regulamentului de aplicare a ordonantei de urgenta a guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu privire la permise de conducere: ..... (sunt insirate seriile permiselor si numele - suntem vreo 70 de oameni).
In aceste conditii, pentru a evita anularea permisului, m-am gandit ca as putea sa imi fac o preschimbare de permis, cu o noua fisa medicala. In cererea pt preschimbare permis pe care ar trebui sa o completez apare fraza: Declar că nu mi-a fost comunicată de către autorităţile române suspendarea/anularea dreptului de a conduce.
Daca semnez o astfel de cerere, este posibil sa fiu acuzat de fals in declaratii? Eu as zice ca nu, insa nu vreau risc alte probleme dintr-o prostie...
Alte variante pe care le-as avea la dispozitie pentru a putea scapa de anularea permisului? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare cu probleme radujohn radujohn In urma unei opriri in trafic de catre Politia Rutiera din cauza la depistare radar cu viteza superioara limitei ( 5 km peste limita ) , am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)
Permis de conducere republica moldova EDWARD85 EDWARD85 Buna ziua ! As dori va rog frumos o informatie... Eu am permis de sedere in Republica Moldova valabil pana pe 18/06/2013 pentru studii. De cateva zile am dat ... (vezi toată discuția)