avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoala de soferi, valabilitate dosar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoala de soferi, valabilitate dosar

Buna ziua,

Am gasit raspunsuri asemenatoare pe forum, insa as dori o confirmare in situatia mea.

Am inceput scoala de soferi pe data 07.01.2015.
Din motive personale a trebuit sa iau o pauza mai luna. Dar in final conform fisei de scolarizare am terminat cursurile practice pe data de 29.10.2015.
Mai exact imi apare pe spatele fisei asa:

"Se certifica absolvirea cursurilor de pregatire teoretica si practica in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea premisului de conducere categoria B organizate de SC. firma X SRL in perioada 07.01.2015 - 29.10.2015"

Conform legii :

(4) În cazul depãşirii termenului de un an de la data absolvirii şcolii de pregãtire a conducãtorilor de autovehicule, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionatã de efectuarea unui nou curs de pregãtire.

Va rog sa-mi confirmati daca asta inseamna ca dosarul respectiv imi va fi valabil pana la data de 29.10.2016? Am inteles bine paragraful respectiv din lege? ( Adica voit putea sa repet examenul pana la data respectiva in caz de esec?)

Mentiuni: In zilele urmatoare ma voi prezinta la Politie pentru sustinerea probei teoretice. Deci inca nu am fost deloc. Insa as vrea sa ma asigur ca daca in cazul in care nu reusec pot sa ma mai duc si la anul (e.g. ianuarie). Stiu ca trebui sa am si restul documenteler gata la zii. Cazierul deja am cerut unul nou. As vrea sa stiu ca in acest caz la anul pot sa ma duc, numai ca va trebui sa-mi refac fisa medicala (care expira in curand).

Imi cer scuze pentru postarea lunga, dar am vrut sa intelegeti cat mai exact situatia mea.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Amalia Mateș , utilizator 13:55, 12 Aprilie 2020
Buna ziua,

Sunt in aceeasi situatie si nu stiu pana când imi este valabil dosarul. Deci acesta este valabil un an dupa primirea certificatului de absolvire?

Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare despre scoala de soferi lusyana lusyana vreau sa stiu...fiecare document de la dosar dupa cat timp expira?! si care anume... si mai vreau sa stiu daca am inceput scoala de soferi pe data de 10 .10 ... (vezi toată discuția)
Legislatie auto lucian paduraru lucian paduraru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp poate o persoana sa sustina din nou examenul teoretic pentru carnet daca a fost respinsa la traseu? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Daca o persoana obtine punctajul necesar la examenul teoretic pentru obtinerea carnetului de soferi, iar apoi nu obtine un punctaj bun la proba de ... (vezi toată discuția)