avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ACTIUNE RCA - Comisia Europeana
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ACTIUNE RCA - Comisia Europeana

Buna ziua tuturor.

As dori sa-mi recomandati un bun practician in drept comunitar , capabil sa initieze si sa sustina -contra cost - o actiune la instantele europene , prin care sa ceara obligarea Statului roman , prin Autoritatea se Supraveghere Financiara - sa armonizeze legislatia nationala , cu cea comunitara , in sensul de a liberaliza piata asigurarilor RCA , asa incat romanii , in calitate de rezidenti intr-un stat membru UE, sa poata incheia asigurarea RCA pentru autoturismul inmatriculat in Romania , la orice asigurator autorizat din spatiul comunitar.
In acest fel consideram s-ar asigura o concurenta reala pe piata asigurarilor nationale , si am avea garantia unui tarif real la primele de asigurare.
Solicit acest lucru intrucat toate negocierile cu ASF la care am luat parte , pe tema cresterii nejustificate a RCA , au esuat , iar Comisia Europeana a raspuns pozitiv la intrebarea mea daca avem dreptul , conform Tratatului de aderare, sa asiguram masinile romanesti intr-un alt stat membru.
Singurul impediment este legislatia nationala protectionista , care ingradeste acest drept , si permite incheierea RCA numai la un nr limitat de asiguratori , care s-au inteles intre ei sa mentina tarifele la niste cote alarmante .
Va rog sa-mi recomandati o persoana sau o firma , capabila sa sustina o astfel de actiune, in interesul tuturor , pana la urma .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 11:40, 24 Decembrie 2015
După părerea mea în aceasta materie cel mai bine se pricepe avocatul Augustin Fuerea.
Este și profesor în materie.
Va multumesc mult .
Am citit referintele , si este tocmai ceea ce cautam .
Stiti cumva si cum as putea lua legatura cu dumnealui?
Nu stiu daca dl prof. Fuerea este si avocat. Nu l-am gasit inregistrat nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie proiect modificare grup civic consultativ grup civic consultativ AM LUAT LA CUNOSTINTA DE PROPUNEREA LEGISLATIVA PENTRU MODIFICAREA SI COMPLETAREA LEGII NR.132/2017 PRIVIND ASIGURAREA OBLIGATORIE DE RASPUNDERE CIVILA AUTO ... (vezi toată discuția)
Il despagubeste rca pe pagubit daca am avut alcoolemie 0,19la aparatul etilotest? geo.make geo.make in intersectie am trecut pe culoarea rosie a semaforului ,dar care nu functiona ,m-am tamponat cu un taxi care circula pe culoarea verde ,pe drumul cu ... (vezi toată discuția)
Rambursarea cheltuielilor de servicii medicale necesare in elvetia cool123 cool123 buna ziua, care este procedura prin care pot recupera banii cu care am platit serviciile medicale din Elvetia, mai exact cand formulez cererea solicit ... (vezi toată discuția)