Buna ziua tuturor.
As dori sa-mi recomandati un bun practician in drept comunitar , capabil sa initieze si sa sustina -contra cost - o actiune la instantele europene , prin care sa ceara obligarea Statului roman , prin Autoritatea se Supraveghere Financiara - sa armonizeze legislatia nationala , cu cea comunitara , in sensul de a liberaliza piata asigurarilor RCA , asa incat romanii , in calitate de rezidenti intr-un stat membru UE, sa poata incheia asigurarea RCA pentru autoturismul inmatriculat in Romania , la orice asigurator autorizat din spatiul comunitar.
In acest fel consideram s-ar asigura o concurenta reala pe piata asigurarilor nationale , si am avea garantia unui tarif real la primele de asigurare.
Solicit acest lucru intrucat toate negocierile cu ASF la care am luat parte , pe tema cresterii nejustificate a RCA , au esuat , iar Comisia Europeana a raspuns pozitiv la intrebarea mea daca avem dreptul , conform Tratatului de aderare, sa asiguram masinile romanesti intr-un alt stat membru.
Singurul impediment este legislatia nationala protectionista , care ingradeste acest drept , si permite incheierea RCA numai la un nr limitat de asiguratori , care s-au inteles intre ei sa mentina tarifele la niste cote alarmante .
Va rog sa-mi recomandati o persoana sau o firma , capabila sa sustina o astfel de actiune, in interesul tuturor , pana la urma .
Multumesc