avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale anularea la plata a datoriilor persoanelor fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

anularea la plata a datoriilor persoanelor fizice

1. am facut si depus la anaf o notificare prin care intentionam ca in conformitate cu noile reglementari , sa beneficiez de anularea penalitatilor de intarziere, a unei cote de 54,2 % din dobanzi si a unei cote 77,1 % din majorarile de intarziere datorate pana la data intrarii in vigoare a og 39/2010...restante la 30/09/2015
2. am primit ca raspuns de la anaf o decizie de amanare la plata a obligatiilor de plata accesorii in suma de 1672 lei
3. mentionez ca suma pe care solicitam sa fie anulata dupa ce in dec 2015 am achitat ultima suma din debit , era in jur de 3000 lei
intrebari:
- ce inseamna amanarea la plata ?
- de ce amanare si nu anulare ?
- mi se da dreptul la o contestatie- s-o fac ?
Cel mai recent răspuns: stef_56 , utilizator 15:03, 9 Februarie 2016
Daca ati primit decizie de amanare la plata a dobinzilor inseamna ca trebuie sa le platiti pana la data de 30.06.2016 pentru a beneficia de anularea a 54.2% din dobanzile pe care le datorati. Adica nu au indeplinit procedura de anulare a majorarilor pentru ca dvs cand ati depus cererea de anuare a dobanzilor de intarziere , cota de 45,8% din dobanzile pe care le datorati nu erau platite de dvs.
in dec 2015 mai aveam 42 de lei de plata din debit si cei de la finante m-au indrumat sa fac o asemenea notificare privind anularea si sa astept acasa raspunsul,iar in aceasta comunicare nu dau nicio explicatie legata de ce spuneti dvs ( eu va cred pe dvs, dar cel care nu are posibilitatea sa se informeze...)
sa inteleg ca dif dintre 1670 lei amanata la plata si 3000, suma pe care o aveam eu in dec 2015 de platit ca penalitati, au anulat-o ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 44/2015 Razvan_asm01 Razvan_asm01 Buna ziua, La data de 30 septembrie 2015 aveam o datorie de 9200 lei , constand in accesorii, majorari , penalitati,dobanzi...debitul principal fiind ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)
Plati restante la bugetul statului risteafl risteafl Buna ziua, Firma este inactiva (exista decizie ANAF ,iar la Registrul Comertului ,suspendata de mai mult de 3 ani),cu datorii la bugetul statului,nu foarte ... (vezi toată discuția)