avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA corectare erori materiale decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

corectare erori materiale decont tva

va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale
conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate solicita corectarea decontului de taxa. - preluarea eronata a sumelor din jurnale-( spuneti-mi ce se intelege prin preluarea eronata a sumelor din jurnale.) am depus pe data de 20.07 decontul, cu tva de plata . Am observat dupa aceea ca am omis o factura de cumparari si rezulta in final un tva de rambursat. am solicitat corectarea decontului de tva si cu adresa depusa in 23.07, si am primit raspuns ca : nu putem da curs solicitarii dvs, deoarece nu se incadreaza in tipul de erori materiale din deconturile de tva pct.2 aprobate de omef 179/2007.

Cel mai recent răspuns: Pop Lenuta , Contabil 23:13, 27 August 2009
Raspunsul primit e ok deoarece ce s-a intamplat la dvs se numeste omisiune,nu eroare de transcriere sau preluare de solduri eronate => 2. Prin procedura de corectare de către organul fiscal competent a deconturilor de taxă pe valoarea adăugată depuse pot fi corectate erori materiale de tipul:

a) erori de transcriere, cum sunt: preluarea eronată a sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute în decont; preluarea eronată a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare (de exemplu: declararea eronată a soldului de plată din decontul perioadei fiscale anterioare);

b) înregistrarea în decont a diferenţelor de taxă pe valoarea adăugată de plată, constatate de organele de control, contrar reglementărilor legale în materie;

c) erori provenind din înscrierea în decontul de taxă pe valoarea adăugată a sumelor solicitate la rambursare în perioada anterioară.
Trebuia sa nu mai depuneti nici o adresa si sa introduceti factura in luna urmatoare si nu ati fi gresit cu nimic!
multumesc f mult.
am crezut ca exista o posibilitate de corectare, deoarece tva -ul trebuie sa-l achit in acest caz, am primit si somatie. multumesc.
Cu multa placere! va stau la dispozitie si pentru alte nelamuriri,in masura competentei. :)
fiti inteligenti:) jurnalul de TVA il completati tinand de factura omisa...va rezulta un alt rulaj...preluat gresit in decontul de TVA!!!...daca mai tine...motivati ca ati preluat gresit datele din jurnal...nu ca ati omis o factura...of of mai mai
eu cand am depus cererea de corectare nu am spus nimic, nici ca am omis factura nici altceva, decat am depus cererea cu balanta jurnalul de tva cu decontul corectat si copie xerox dupa decontul depus initial.
Tocmai asta nu am inteles eu "preluarea eronata din jurnalele de tva " ce inseamna atunci? din balanta de verificare se putea observa ca decontul corectat corespunde cu balanta, si cu jurnalul. EU CAND AM DEPUS DECONTUL INITIAL NU AM DEPUS SI BALANTA .
MULTUMESC MULT. ma gandesc ca nu vor sa corecteze deoarece in urma corectarii aveam un tva de recuperat, si cu criza asta nu vor., de aceea am vrut sa mi se explice ce inseamna "preluarea eronata din jurnale"

Alte discuții în legătură

Decont eronat birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ... (vezi toată discuția)
Suma "de recuperat" nepreluata in declaratia 300 dianna83ro dianna83ro Buna dimineata, Am o intreprindere individuala si am omis sa preiau o suma in decontul lunii decembrie (230 ron), si acum am primit notificare de la anaf. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)