avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA corectare erori materiale decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

corectare erori materiale decont tva

va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale
conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate solicita corectarea decontului de taxa. - preluarea eronata a sumelor din jurnale-( spuneti-mi ce se intelege prin preluarea eronata a sumelor din jurnale.) am depus pe data de 20.07 decontul, cu tva de plata . Am observat dupa aceea ca am omis o factura de cumparari si rezulta in final un tva de rambursat. am solicitat corectarea decontului de tva si cu adresa depusa in 23.07, si am primit raspuns ca : nu putem da curs solicitarii dvs, deoarece nu se incadreaza in tipul de erori materiale din deconturile de tva pct.2 aprobate de omef 179/2007.

Cel mai recent răspuns: Pop Lenuta , Contabil 23:13, 27 August 2009
Sunt in situatia de corecta un TVA declarat in plus de-a lungul a 4 ani cu aprox. 25.000 lei. Ce documente solicita la verificare organul fiscal in urma depunerii cererii de corectare erori materiale? Cu stima, Monica Lauleanu.
se depuner cerere de corectare
-balanta de verificare incepand din luna din care cereti corectarea precum si
-jurnalele de cumparari din perioada respectiva
-jurnalele de vanzari
- copie xerox dupa deconturile depuse
-deconturile noi intocmit corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont eronat birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ... (vezi toată discuția)
Suma "de recuperat" nepreluata in declaratia 300 dianna83ro dianna83ro Buna dimineata, Am o intreprindere individuala si am omis sa preiau o suma in decontul lunii decembrie (230 ron), si acum am primit notificare de la anaf. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)