avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont eronat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont eronat

Am o situatie pe care nu stiu de unde sa o apuc: am o societate care are tva de recuperat mai putin decat e pe decont.Am analizat toate deconturile si se pare ca in decontul de septembrie 2008 fost o eroare de preluare a soldului de recuperat(trebuia sa fie 0 si a fost 28.000 lei), nu stiu cum sa procedez acum ca am descoperit-o.Pot pur si simplu sa preiau din un sold mai mic cu suma asta in decontul urmator sau trebuie sa merg la finante cu toate documentele si sa fac o declaratie de eroare materiala?
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 12:25, 30 Octombrie 2009
fisa pe platitor ati verificat-o ?
Potrivit Ordinului nr. 179 din 14/05/2007 pentru aprobarea Instrucţiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxă pe valoarea adăugată,
2. Prin procedura de corectare de către organul fiscal competent a deconturilor de taxă pe valoarea adăugată depuse pot fi corectate erori materiale de tipul:
a) erori de transcriere, cum sunt: preluarea eronată a sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute în decont; preluarea eronată a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare (de exemplu: declararea eronată a soldului de plată din decontul perioadei fiscale anterioare);
Asadar, trebuie sa depuneti o cerere de corectare a erorilor materiale, impreuna cu o copie a decontului din care ati preluat gresit soldul si un nou decont corect.


Parerea mea este ca trebuie sa faci corectiile la administratia financiara de care apartii.
Prezinta-te acolo cu jurnal de vanzari si jurnal de cumparari pentru luna in care ai descoperit greseala, o balanta a lunii respective si acolo vei mai completa o cerere de corectie tva.
Cei de la finante iti va inregistra corect decontul de tva depus gresit, pe baza jurnalelor, dupa care vei primi raspuns. Apoi faci si tu corectia tva-ului.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Suma "de recuperat" nepreluata in declaratia 300 dianna83ro dianna83ro Buna dimineata, Am o intreprindere individuala si am omis sa preiau o suma in decontul lunii decembrie (230 ron), si acum am primit notificare de la anaf. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 cristian_conea cristian_conea in cursul anului 2011 am facut gresit deducere de TVA (am dedus TVA de pe facturile de energie electrica, facturi ce sunt pe numele meu, nu pe ... (vezi toată discuția)