Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 300

Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la randul 25(regularizari) ?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
previas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 18:53, 4 Iunie 2009
si continutul?
scuze!!!!!!!!
Nu numai erorile materiale din documentele de plata pot fi corectate. Pot fi corectate, in egala masura si erorile din deconturile de TVA depuse la organul fiscal de administrare a impozitelor, taxelor si contributiilor.
Corectarea erorilor materiale se efectueaza in conformitate cu procedura aprobata prin O.M.E.F. nr. 179 din 14 mai 2007, publicat in M.Of. nr. 347 din 22 mai 2007. Acest ordin a fost elaborat in baza prevederilor articolului 48 din Codul de procedura fiscal
Erorile materiale care pot fi corectate sunt strict delimitate prin procedura aprobata in baza O.M.E.F. nr. 179/2007, fara a exista posibilitatea extinderii acestora prin analogie cu alte tipuri de erori:
Aceste erori se pot clasifica in:
- erori de transcriere in decont, rezultate din:
- preluarea eronata a sumelor din jurnalul de vanzari si jurnalul de cumparari;
- inversarea unor cifre in decontul depus initial;
- preluarea eronata a soldului de plata sau a sumei de rambursat din decontul perioadei fiscale anterioare:
- inregistrarea in decont a diferentelor suplimentare de plata a TVA, constatate de organele de inspectie fiscala si preluate in decizia de impunere ca titlu de creanta;
- inscrierea in decontul de TVA a sumelor solicitate la rambursare in perioada anterioara;
- omisiuni de bifare a casetei pentru solicitarea TVA de rambursat din perioada fiscala de raportare.
Cine poate avea initiativa corectarii erorile materiale din deconturi ?

Erorile materiale din deconturile de TVA pot fi corectate atat din initiativa organului fiscal de administrare a impozitelor si taxelor la care este inregistrata firma care a depus un decont sau mai multe deconturi eronate cat si din initiativa platitorului de TVA care a constatat eroarea ulterior depunerii decontului la organul fiscal de administrare.

Cand initiaza organul fiscal corectarea deconturilor ?
Organul fiscal corecteaza erorile materiale din initiativa sa numai atunci cand poate identifica tipul erorii: preluarea eronata a sumelor din decontul perioadei precedente sau din evidentele de TVA

Daca se constata erori materiale care nu pot fi solutionate, organul fiscal teritorial notifica acest fapt firmei deponente si solicita prezenta acesteia la sediul sau cu toate documentele justificative de corectare a erorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva si d390, cum se rectifica? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. A fost declarat in D390 la achizitii intracomunitare o suma in plus, deci si in Decontul de TVA a fos ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 cristian_conea cristian_conea in cursul anului 2011 am facut gresit deducere de TVA (am dedus TVA de pe facturile de energie electrica, facturi ce sunt pe numele meu, nu pe ... (vezi toată discuția)