Am avut tva de plata in luna ,l-am achitat.... insa luna urmatoare am preluat suma in decont netinand seama de plata efectuata .Acum am un sold de plata practic numai in declaratie la finante nu figurez cu el.Cum pot sa-l reglez?
Este voba de o eroare materiala care se corecteaza printr-o procedura speciala.
Trebuie facuta cerere de corectare si prezentat ordinul de plata.
Mai jos este baza legala :
Erorile materiale care pot fi corectate sunt strict delimitate prin procedura aprobata in baza O.M.E.F. nr. 179/2007, fara a exista posibilitatea extinderii acestora prin analogie cu alte tipuri de erori.
Printre aceste erori se numara si
- preluarea eronata a soldului de plata sau a sumei de rambursat din decontul perioadei fiscale anterioare:
Corectarea se face numai pe baza de cerere de corectare adresata organului fiscal teriorial, cererea fiind depusa fie la registratura organului fiscal competent, fie la posta, prin scrisoare recomandata.
In baza cererii depuse de platitorul de TVA , organul fiscal solicita in scris prezentarea la sediul sau a acestuia cu scopul prezentarii tuturor documentelor justificative care impun corectarea erorilor constatate.
Corectarea se face doar pe baza de decizie emisa de conducatorul organului fiscal si intocmita in doua exemplare, din care unul intra in posesia platitorului de TVA
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratia 300
previas
Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)