avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rectificativa TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rectificativa TVA

buna seara. Am depus decontul de TVA si am constatat o eroare cum pot sa fac o rectificativa?
astept raspuns cat mai rapid.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:03, 22 Februarie 2012
Nu puteti depune rectificativa la decontul de TVA. :(

Firma care are obligatia depunerii decontului de TVA initiaza procedura de corectare in situatia in care constata o eroare materiala ulterior depunerii decontului. Corectarea se face numai pe baza de cerere de corectare adresata organului fiscal teriorial, cererea fiind depusa fie la registratura organului fiscal competent, fie la posta, prin scrisoare recomandata.
In baza cererii depuse de platitorul de TVA, organul fiscal solicita in scris prezentarea la sediul sau a acestuia cu scopul prezentarii tuturor documentelor justificative care impun corectarea erorilor constatate.
Corectarea se face doar pe baza de decizie emisa de conducatorul organului fiscal si intocmita in doua exemplare, din care unul intra in posesia platitorului de TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 previas previas Am avut tva de plata in luna ,l-am achitat.... insa luna urmatoare am preluat suma in decont netinand seama de plata efectuata .Acum am un sold de plata ... (vezi toată discuția)
D300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 Ce repercursiuni ar putea avea faptul ca, la completarea si transmiterea D300 s-a omis completarea randurilor 17.1, respectiv 27.1 (corelatiile cu D394)? Va ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)