avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Articole din CPP neconstitutionale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Articole din CPP neconstitutionale

Buna ziua. As dori sa aflu ce se intampla cu un articol din codul de procedura penala declarat de CCR neconstitutional? Se elimina din lege?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: deelmercury , utilizator 20:28, 16 Septembrie 2016
Art.147 alin.(1) din Constituţie prevede :

(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
Multumesc pentru raspuns, insa revin cu alta intrebare: in cazul in care Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei, in termenul prevazut, ce se intampla?
Practic nu se mai aplica acel text de lege.
Textul de lege îşi încetează efectele juridice....devine inaplicabil.
Am inteles. Insa unde pot urmari/afla starea articolului respectiv, daca a fost pus in discutie de catre Parlament sau Guvern si care este hotararea finala cu privire la acesta?
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
deelmercury, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizia ccr nr 361 din 7.06.2015 - arestul la domiciliu neconstitutional, practica instantelor MariusPlanet MariusPlanet Conform DECIZIA Nr.361 din 7 mai 2015 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 218— 222 și art. 241 alin.(11) lit.a) din ... (vezi toată discuția)
Caracterul neconstitutional al duratei arestului la domiciliu eduuard eduuard De la ce data au devenit neconstitutionale prevederile privitoare la masura/durata arestului la domiciliu? Nu de alta, dar daca ai de sustinut un examen, fie ... (vezi toată discuția)
Exceptie de neconstitutionalitate Alina_Bog Alina_Bog Buna ziua! As avea o nelamurire: in cazul creantelor bugetare, executarea silita se desfasoara fara o prealabila incuviintare a instantelor de judecata. Aveti ... (vezi toată discuția)