avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice durata unui contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

durata unui contract

La incheierea unui contract de achizitie publica pe durata de un an de zile, prevaleaza prevederile Legii nr. 273/2006 ( 15.10.2009 - 31.12.2009) sau poate fi incheiat pe un an de zile calendaristic ( 15.10.2009 - 14.10.2010) ? Legea 273/2006 privind finantele publice locale prevede ca o cheltuiala angajata in cursul unui an fiscal trebui ordonantata in cursul aceluiasi an fiscal cu exceptia contractelor de investitie multianuale.
Cum e corect ?
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 13:33, 5 Octombrie 2009
Se poate incheia un contract pe perioada 15.09.2009-14.09.2010
Din legislatia la care faceti referire deduc ca "sunteti" institutie publica. Asta inseamna ca nu puteti angaja cheltuieli decat in limita bugetului aprobat deci in timpul exercitiului bugetar. ( Aveti posibilitatea prelungirii unui contract in anul urmator pana la aprobarea noului buget dar nu mai mult de 4 luni). Pt. situatia expusa de dumneavoastra puteti incheia acord- cadru( maxim 4 ani) si contracte subsecvente cand este cazul sau, asa cum spuneati, actiune multianuala cu inscrierea in buget a creditelor de angajament.
Puteti incheia contractul, dar cu specificarea expresa (printr-o clauza contractuala) a sumelor care se vor plati in 2009 conform disponibilitatilor bugetare, iar pentru 2010 se vor plati dupa aprobarea bugetului, aici conditia fiind ca in previziunile bugetare pentru 2010 sa aveti prinse aceste fonduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract multianual luciad luciad Buna ziua, In urma unei licitatii deschisa a fost atribuit un contract multianual de lucrari. Care este valoarea care va fi prevazuta in contract - ... (vezi toată discuția)
Acord cadru derulat prin comenzi Raluca_G Raluca_G Buna ziua, A derulat cineva un Acord cadru (cu un singur operator economic) prin comenzi (fara contracte subsecvente)? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Plata contract fara buget noa noa Poate fi semnat un contract in conditiile in care institutia nu detine inca un buget? Care este baza legala pentru angajarea contractelor? (vezi toată discuția)